torsdag 4 augusti 2016

Kärleksdikter som rimmar

Kärleksdikter som rimmar

Det finns så mycket du inte kan se. Som tanken på dig kan få mig att le. Så mycket jag vill att vi ska göra. När jag tänker på dig så blir jag glad. En vän som du är värd så mycket för mig!


Behöver du förslag för roliga dikter? Då har du kommit till rätt ställe. Vi har samlat flera roliga dikter som kommer få dig att skratta. Men också att ”smaka på orden” är de liksom sköna att säga så är det bra ord i en kärleksdikt , undvik vassa och negativa ord.


Ibland får man rimmen av sig själv, som en bonus, kanske bara en strof som rimmar eller två och kan man då lägga det sist som en avslutning så blir det helt perfekt. Alla är listade efter popularitet nedan. Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.


Dags att bli gammal – dikt som rimmar på samma ord. Bevis på hans starka kärlek som kunde göra lika ont som göra gott. Hans omtanke att ge glädje och värme gick över till ett fängelse.


Frustration att vi inte förstod varandra och den ohälsosamma relationen. En man som når ett främmande land och söker kärlek och trygghet misslyckas. Då kvinnan i hans drömmar är lika vilsen som han.


Kärleksdikter som rimmar

Gyllene päls som sammet under min bleka hand. Nötbruna själsspeglar, stenhårda hovar av svartaste ebenholts. Ett tyst samförstånd i levande sinnen. En silkesmjuk mule mot min kin svallande och långt tagel kittlar mitt ansikte. Jag är ute med ett skapande skolaprojekt just nu där elever i åk ska skriva texter som sedan ska tonsättas.


Jag tänkte dela med mig av sätt som jag provat ute i skolorna som brukar ge barn inspiration till sitt textskapande. Några nycklar som kanske öppnar någon låst dörr. Skriv om paragrafen, placera radbrytningar där du pausade. Varje gång du har gjort ett märke för att pausa, börja en ny rad.


Din dikt kanske inte rimmar , men kom ihåg att inte alla dikter måste rimma – i själva verket kan dikter som inte rimmar ibland vara mer rörliga. Det är alltid fint med lite dikter som rimmar. Så om ni har några sköna dikter som rimmar på lager så skriv gärna. Följande sidor (av totalt 3) finns i denna slumpa äventyr.


Dikterna får handla om. Norske Svenska Engelska. Gud som haver barnen kär, se till mig som liten är. Vart jag mig i världen vänder, står min lycka i Guds händer. Lyckan kommer, lyckan går, du förbliver, Fader vår.


Kärleksdikter som rimmar

Gode Fader, tag du vård om oss här i denna går så att far och mor får vara friska glada, utan fara. Den här går att läsa som ett svar på Kellgrens dikt, men i Stagnelius och romantikens något friare uttryckssätt, det är den frånvarande älskade som hörs och syns men aldrig infinner sig. Inledningsraderna är underbara: I blomman, i solen. Kring jorden, kring polen.


Så öppna era sinnen och skriv! Tänk på att dikterna ska ha ett formellt och bra språk! Vad tycker ni om dikter?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg