onsdag 3 augusti 2016

Göra i kreta

Sevärdheter i Chania: Se TripAdvisors omdömen och bilder av saker du kan göra när du är i Chania, Grekland på TripAdvisor. Dessutom är det ofta enkelt att få tag på en billig flygbiljett hit. Saker att göra med familjen på Kreta. Vill ni göra något mer än att hänga vid poolen och på stranden finns det ett stort utbud av saker att göra för stora och små på Kreta.


Kreta är en favoritö för många svenskar.

Det råder ingen brist på saker att se och göra på Kreta. Det gäller i synnerhet kulturella sevärdheter, som ön är rik på. Inte bara på grund av sina fantastiska stränder, klarblåa vatten och behagliga klimat, utan här finns mycket att se och göra. Att göra med familjen på Kreta.


Skyscanner har listat saker att se och göra på Kreta. Vi har all information du behöver, från priser och tider till valmöjligheter med köföreträde och mobilvouchers, så att du kan boka i förväg med GetYourGuide och göra det mesta av din resa till Grekland. Varje år reser tusentals svenskar hit, antingen via charter eller på egen hand via reguljärflyg.

På första våningen hittar du en intressant film om historien om Kreta. Detta är ett perfekt ställe att ta med familjen på, och när du väl är här, njut av den fina utsikten över hamnen och fyren. Missa inte vandringen till Pefki för en vacker, och svettig, naturupplevelse. Bergsvandringen blev ett av mina bästa semesterminnen! Följ med ”Rosita reser” på en naturskön vandring som blev ett av de finaste semesterminnen.


Man kan helt enkelt säga att det är lagom stort. Om du inte vill köra själv så kan du åka på utflykt med guide, och många gånger är det faktiskt bättre. Det är möjligt att åka dit själv men då kan du missa den spännande information som gör att besöket på Knossos blir en bra. Ta dig till Lefka Ori, ett av öns tre stora bergsmassiv, och gör en vandring i Samariaravinen. Det här är Europas djupaste dal, och en fantastisk naturupplevelse.


Välkommen till landet som myntade middagstraditioner! Salt som de grekiska haven, mjuk som en Santorini-solnedgång, varm som den grekiska solen, iskall som floderna i Epirus, sammetslen som molnen på Atticas himmel, imponerande som kanjonerna i Makedonien, kyligt som höstvädret på de Joniska öarna, uppfriskande som en vårbris på Kreta. Att marknaden är populär bland lokalbor gör att du som besökare kan få tag i lokalproducerade varor till bra pris! Allt från honung, nyplockade apelsiner och färska grönskar till den kretensiska drycken Tsigoudia (raki-liknande dryck) och små hemmagjorda souvenirer.


Det är en privat samling och initiativ som tog några år att bygga upp. Många är uppe i semesterplanering så det kan vara på sin plats med några råd angående vandring utomlands utifrån mina erfarenheter av att vandra på Kreta.

Det finns många bra utflykter att göra nära Rethymnon. Dit kommer man lätt med vanlig buss eller Rethymnons sightseeingtåg. Gerani är en liten och lugn semesterort på Chanias kust, km väster om staden Chania.


Gerani är perfekt för den som vill ha en semester i fridfull atmosfär. En som är väldigt förtjust i den grekiska ön är Malin Mossborg. Här finns något för hela familjen. Destination Plataias erbjuder dig allt du behöver för en lyckad semester.


Vi är tre skandinaviska kvinnor som har specialiserat oss på Platanias och västra Kreta. Mäktig naturskön vandring i lilla Makrigialos Vings hotell Sunwing Makrigialos Beach och Ocean Beach Club lockar många svenska barnfamiljer. Staden är huvudort i regionen Lasithi och är en väl etablerad semesterort samtidigt som du får uppleva det kretensiska vardagslivet här.


Agios Nikolaos, Kreta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg