tisdag 1 mars 2016

Trekantsregel tak

Plannjas ambition är att skapa bättre byggnader. Kostnadsfri inspektion! Sök smidigt på vår hemsida. Hitta närmaste återförsäljare här! Kulörprogram med RAL- och NCS.


Ladda ner kulörprogram här. Bygghandel, Plåtslageri, Husfabrik. En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online.


Ett tips är att först sätta en stående ytterpanelbräda 21xlängs råspontkanten. Därefter skruvas trekantregeln. Då får du ett stadigare fäste för vindskivan samt slipper vika takpappen runt trekantregelns vassa topp.


Det enda som är av vikt för mig egentligen är att listen blir ungefär lika slät som den målade gipsen som är både på vägg och tak. Just nu är jag inne på att dra till byggmax (som är det enda som finns nära) och köpa vanlig trekantsregel (som de kallar det) och slipa vinkeln. Detta för att man ska få ett uppvik med underlagspappen upp mot.


Trekantsregeln placeras ovanpå yttertakets kortsidor intill vindskivorna. Håller på som bäst och bygger friggan, om någon dag ska pappen på taket som är av pulpettyp, dvs bara lutar åt ett håll. Lösningen med trekantsregel på sidorna och låta pappen gå upp på dessa är givet och även ha en avrinningsplåt i bakkanten under pappen men hur ska man göra bäst i framkanten? Vika runt pappen runt råsponten? Ta hjälp av dina grannar eller några goda vänner så är det gjort på någon dag.


Trekantsregel tak

Verktygen du behöver är hammare, såg och tumstock. Använd då en vinkelslipmaskin, sk rondell, med kapskiva för sten. Tala med din byggmaterialhandlare, han ger dig tips och råd. När du köper Reglar kan du vara säker på att du får en bra vara till ett bra pris. Ledande tillverkare av Tak.


Riktning av golv-, tak och väggreglar. Arbetsgång med byggkilen: - Spika eller skruva så att kilarna pressas fast mot underlaget. Exempelvis: Isolering PVC-Duk Takpapp Membran Tätskikt för tak , grunder, våtrum etc.


Trekantsregel tak

Vid behov applicera lim. Montering av taksäkerhet och snörasskydd Vindskivor och plåtar Takpannor Reparation av läckage Besiktning av tak Och mycket mer! TAK Underlagspapp, råspont 1 fribärande fackverkstakstol.


Dubbla vindskivor x 145. YTTERVÄGG Stående panel x 145. Invändig stomhöjd (under takstol) ca 2. Gavelspets utvändigt beklädd med stående panel x 145. Upplagsstolpar x 9 sammanspikade.


Den spikas längs med kanten av takets kortsidor,. Cyklar ska parkeras under tak som ger skydd. I det här enkla cykelgaraget är cykeln alltid redo. På väggarna finns plats för krokar och hyllor för cykelpumpar, cykelväskor och andra tillbehör. Cykelskjulet är inte svårt att bygga, men kontrollera i god tid med byggnadsnämnden om det krävs bygglov eftersom skjulet sitter ihop med huset.


Omläggning av papptak samt montering av kantavslut i form utav trekantsregel och krönplåtar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg