tisdag 1 mars 2016

Behövs adapter i england

Vi hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Hitta rätt produkt till rätt pris. Jämför pris byggvaror. Free Shipping Available. Vi förhandlar så att du slipper.


Har man en svensk kontakt som är konstruerad att klara 250V, även kallad europlugg – typ C eller F på illustrationen – behöver man oftast inte en adapter om man ska resa inom Europa, till vissa delar i Sydafrika, Ryssland eller flera länder i Nordafrika och Sydamerika.

Vad jag minns från mina besök i London så fanns det adapter att köpa överallt. Har själv köpt en såndär multiadapter som passar till flera olika länders uttag, hade med den till Turkiet men där behövdes inte sånt! Res inte utan adapter ! Med rätt reseadapter kan du använda dina elektriska apparater världen över.


Välj den modell som fungerar i de länder du ska besöka. Tack för upplysningen, ska ta med adapter , hade varit snopet om man skulle behöva jaga sån också när man vill göra London. För att koppla in elektriska apparater i hushållen behövs en sladd med en kontakt med ett bestämt utseende för att den ska passa i ett eluttag som också behöver ha ett standardiserat utseende. Standarderna varierar världen över.


Det finns ett antal icke-passande standarder.

Ursprungligen användes inte jordade uttag och kontakter. Ett tips om man ska resa till ett land som kräver adapter och som hela familjen vill använda. Ta då med en grendosa med fyra uttag och helst två USB-utgångar så kan var och en ladda sin mobil och surfplatta samtligt, och då med en enda adapter. Hej Ja du behöver en adapter. Det är samma volt, men med platta piggar istället för våra runda.


Elkontakter utomlands Vilken elkontakt och spänning är det i det land jag ska åka till? På alla campingplatser i England ska det vara den internationella Europakontakten, alltså den vanliga blå med tre stift. Så var det också på de campingar jag besökte på min resa i april. I vanliga vägguttag behövs dock en adapter. Behövs adapter : Nej, svenskar behöver inte adapter.


Jordad reseadapter för att koppla in svensk utrustning i t. Används för att koppla in utrustning med stickpropp av typ C eller F i. Storbritannien och Hong Kong. För att kunna använda dem behöver du en adapter – och det är det många som glömmer, eller inte känner till. Den hittar du på alla välsorterade prylbutiker, typ Jula, Claes Olsson eller liknande.


Adaptern i sig är inga konstigheter. Men när du väl är i England kan det vara svårt att få tag på en. Vad du får göra själv med el hemma Rätt kunskap och försiktighet är viktigt vid allt arbete med elektricitet.


De flesta elarbeten måste utföras av en behörig.

På Gran Canaria behövs ingen adapter. Om du far till Malta, England o Irland kan du behöva den. Oftast i dom länderna finns det ett el-uttag i badrummet som har två hål i väggen. Där kan man ladda mobilen, raka sig med den egna rakapparaten och ladda diverse ting som man har med sig. Om spänningsstyrkan och pluggarna skiljer sig från de vi använder i Sverige kommer du att behöva en adapter eller en omvandlare – eller kanske båda.


För att göra det enkelt för dig har vi sammanställt en lista över de mest populära reseadaptrarna per land och region, tillsammans med hjälpsamma illustrationer. Viktigt att veta är dock att en adapter endast anpassar själva kontakten till uttaget - den kan inte omvandla strömstyrkan. Den ström som används på Gran Canaria och på alla Kanarieöarna är 2Volt AC 50Hz och kontakterna har två runda stift, som överallt på den europeiska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg