onsdag 1 mars 2017

Klassiska småkakor

Inte bara utan hela stycken av våra mest uppskattade småkakor hittar du här. Alltifrån Birgitta Rasmussons omåttligt populära hallongrottor till Roy Fares galet goda kolasnittar. En sak är säker - dessa småkakor lär inte bli långlivade på kakfatet. Får det vara en liten kaka till kaffet?


Det hederliga gamla kakfatet har fått en renässans.

Mormors recept kommer till heders igen. Duka upp till kafferep med sju sorters kakor. Här hittar du recept på smuliga småkakor som är så goda att de hoppar in i munnen. Drömmar, kolasnittar, hallongrottor, sockerringar, chokladlöv och jitterbuggare.


I dessa supergoda småkakor samsas kanelen med mald mandel och ger en härlig smak. Har du matberedare – använd den så blir det ännu enklare att baka dessa underbara kakor. Baka sju klassiska småkakor.

Foto: Henrik Frithiof. Smuliga småkakor som smälter i munnen. Sju recept från mormors tid. Hela Sverige bakar-profilen Birgitta Rasmusson går igenom svenska fikatrenderna – årtionde för årtionde. Kakor är underbara bakverk.


Enkla att göra, perfekta till fikat eller eftermiddagskaffet. Passa på att baka sju sorters småkakor när du ändå håller på! Både klassiska favoriter blandat med lite nya. De flesta småkakor går snabbt och lätt att baka med dessa enkla recept med bilder steg för steg.


Det är något visst med småkakor. Imponera på dina gäster med nya sorters småkakor och klassiker som drömmar, bondkakor och kolasnittar. Perfekt till kalas, eftermiddagsfika eller då du får oväntat besök. Här på sidan hittar du allt till kakbaket. Klassiska svenska småkakor.


Populära klassiska småkakor som är spröda och mycket läckra.

De har en härliga chokladsmak och pärlsockret på ytan knaprar härligt mellan tänderna. Basen vi använder kan lätt göras om till sorters kakor. När du i dag går på en av de stora kaffekedjorna är det ofta mer moderna bakverk det bjuds på. Stora brownies, morotskakor med glasyr eller cheesecake är vanliga.


Går du på ett klassiskt konditori hittar du även där innovativa bakverk inspirerade av klassisker. Småkakor Syltkakor Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Små underverk som är lätta att göra och smakar himmelskt. Jag går nu igenom kapitlet med småkakor , och har en del funderingar som jag undrar om ni kan hjälpa mig med.


I introduktionen till kapitlet står det att man inte ska ta den mängden mjöl som står i recepten, utan spara en del till utbakningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg