onsdag 2 december 2015

Järnsulfat mossa blandning

Du hittar garanterat dina must haves hos oss. Passa på - Gäller hela utbudet. Köp professional stylers här. Sebastian Professional hårvård. Begränsad kampanj - Missa inte.


Unna dig äkta arganolja här.

Foundation, concealers, Glow etc. Superrabatt på topprodukter här. Sällsynta produkter av hög kvalitet som inte enkelt går att hitta i andra butiker. Ett stort sortiment med varierande produkter till lägre priser. Mossan dör snabbt och blir då svart.


Vattna ut och sedan svartnar mossan. Därefter är det viktigt att återställa Ph-värdet, det vill säga den försurning som järnsulfaten orsakar. Järnsulfat hjälper tillfälligt mot mossa.


Gödsla då med Algomin gräsgödsel.

En vanlig blandning är 7g järnsulfat i liter vatten. Man kan tillsätta lite diskmedel för att reducera ytspänningen så att blandningen bättre tränger in i träet. Välj järnsulfat mot mossa och se till att gräset får en dos under våren och sedan igen under hösten eller så fort ny mossa visar sig.


Om du ska blanda själv så ska du se till att hantera pulvret på rätt sätt och att ha de verktyg som krävs för att sprida jämnt över gräset. Om man köper en blandning som ska eliminera mossa och samtidigt göda gräset så kan det ju låta bra men inte om det här preparatet är giftigt. En enorm styrka med att tillämpa järnsulfat mot mossa i gräsmattan är att det här inte är giftigt eller farligt för miljön.


Om man har en mindre trädgård som man vill behandla med det järnsulfat mossa inte klarar av så kan det gå lika bra med spridarbom som med en behändig mossa GTI flaska. Enkelt är ett nyckelord eftersom det är otroligt viktigt att man gör något åt mossan innan man tar tag i nästa del med gräsmattegödsel. Användarinformation för järnsulfat FerroGent Undvik att få FerroGent på stenplattor, prydnadssten, trädäck, utemöbler och liknande, då dessa kan missfärgas. Produkten får endast användas som gödsel i grönytor och odlingar.


Säkerhetsdatabladet hittar du här. Har en skuggsida som får extradusch då mossan är envis och kommer på nytt. Ferrogent har ju ingen bestående effekt utan verkar bara med det som träffar mossan vid behandling. Det är alltså mycket viktigt att man ser över dränering, eventuellt glesar ut träd som skuggar gräsmattan, gödslar och använder kalk mot försurning. När järnsulfatet neutraliseras av syre återgår pH-värdet till neutralt igen.


För effektiv behandling av grönytor lös FerroGent i vatten och sprid lösningen med hjälp av en vattenkanna med tillhörande spriddarramp eller stril. Men sulfater har den effekten att de försurar jorden. Detta gör att markorganismerna trivs sämre.

När man sprayar en blandning av järnsulfat och vatten ovanför mossan så kommer den att svartna och dö. Samtidigt så får man sniglar att lämna området för en trevligare trakt. När man väl inser hur man kan använda sig av järnsulfat för att bli av med mossa i gräsmattan så kan fantasin komma igång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg