fredag 25 december 2015

Åka till phuket med barn

Boka hotell i Phuket idag. Spara upp till med Agoda! Find On On Phuket and Informative Content. Vi vill gärna hyra lägenhet eller hus, nära strand (så klart).


Vår plan är att starta dagar i Phuket med att vila upp oss efter flygresan så gärna tips på bra boende där. Vi kommer även att avsluta där dagar.

Sen har vi funderat på att ta oss till Koh Lanta. Vid Phuket Shooting Range i Chalong kan du roa dig med att skjuta dina vänner i en exotisk miljö som får dig att känna dig precis som Rambo. Hitta hit: På huvudvägen mellan Chalong Circle på väg mot Kata Beach.


En relativt okänd men rolig aktivitet är att åka wakeboard på Phuket Cable Ski i Kathu. Resor till Thailand med barn – ett perfekt resmål för barnfamiljer Skriven av: Annika-Myhre. Efter att ha spenderat två längre perioder i Thailand med barn , tre respektive sex månader, skulle man tro att vi har fått nog. Hit flyger du med de flesta flygbolag som också flyger till Phuket och Krabi.


Hat Yai är i sig inte mycket att se men det är här du hamnar om du ska flyga så nära Koh Lipe som möjligt och sedan tar du färja i timme. Du kan också åka båt från Koh Lanta till Koh Lipe men det tar tre timmar med speedboat.

Ta reda på vilka rabatter det finns för barn , och tänk på att kolla flygtiderna. När man reser med små barn kan det vara skönt med direktflyg, eller åtminstone slippa mellanlandningar med långa väntetider. Det tar drygt tio timmar till Phuket med direktflyg. Om ni fick välja vart åker ni helst.


Vi har redan bokat och åker tre veckor till Phuket i mars, så det är försent att ändra sig men det kan vara kul att höra andras åskiter. Vi som åker är två vuxna och två barn och år gamla. Visst kan du åka longtailbåt med små barn och då skulle jag varmt rekommendera Tube Island (som dagsutflykt) men om det låter jobbigt så skulle jag istället rekomendera er att på Phuket bo på Nai Harn Beach som är bra mycket lugnare än Kata.


Ska du resa med barnen till Thailand i vinter? Phuket , vilket ni inte kan göra med reguljärflyg. Här får du tips om vad familjen kan hitta på under. Vill ni ändå åka till Bangkok, så är det nog klokt att ta det besöket på vägen hem när familjen har vant sig vid värmen.


Kanske kan det räcka med max ett par, tre dagar i Bangkok ifall ni har barn med er. Planerar ni dagarna i förväg så hinner ni se mycket på två, tre dagar. Det gäller både om man väljer någon av de mer exklusiva restaurangerna eller håller sig till gatumaten som serveras i marknadsstånd för en billig peng.


Thailand erbjuder ett brett utbud av hotell för alla smaker och i alla prisklasser för dig som reser utan barn. Från mysiga bungalows på stranden till läckra och lyxiga resorts. Vi guidar dig till de bästa hotellen i Thailand i vinter. Idag klimatkompenserar vi flera av våra hotell i Thailand utan kostna välj bland hotellen i listan.


Ju tidigare du vet när du vill resa, desto mer sannolikt är det att du hittar flygbiljetter till ett bra pris och det rekommenderas att du bokar biljetterna minimum veckor innan avresa.

Om du skulle tröttna på strandlivet och vattenaktiviteter kan du åka till nationalparken Khao Phra Tew. Att åka på semester i Phuket med sina barn är. Koh Mook är också en fin ön, lite krångligare att ta sig till men det går båt och buss om ni flyger till Trat.


Ta med liberos badblöjor och vanliga det är svårt att få tag på blöjor där nere dessutom är de dyra. När vi kom till Koh Lanta för ett år sedan var det grader mitt på dagen (i mars). Det gjorde att båda barnen fick vara inne med AC under de varmaste 4-timmarna. Jobbigt, tänkte vi i början.


Man kan också flyga till Bangkok och vidare med inrikesflyg till Phuket. Det finns minibusservice från flygplatsen i Phuket om ni är några stycken som fyller upp bussen. Annars finns taxi från flygplatsen. Till många destinationer måste du åka med taxi eller tuk.


Med sitt tropiska klimat och sitt breda utbud av olika aktiviteter för hela familjen så kan man inte annat än förstå varför de som rest till Phuket en gång alltid verkar vilja återkomma. Phuket är en stor ö och det finns bussar som kör dagtid. Staden är helt enkelt ett paradis, beläget endast ett par flygbiljetter bort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg