onsdag 23 december 2015

Kroppsspråk kommunikation

Kroppsspråk och kommunikation. Enligt många experter kommunicerar vi till med kroppen och ytterligare med rösten. K roppsspråk är den ordlösa, medvetna eller omedvetna, kommunikationen som sker mellan människor.


Det sägs att kroppsspråket står för över hälften av det vi kommunicerar. Vissa forskare hävdar att så stor del som av vår kommunikation sker genom icke-verbal kommunikation.

Vi människor kommunicerar inte bara genom talet, utan också genom vårt kroppsspråk. Bara genom att känna till de mest grundläggande signalerna i den icke-verbala kommunikationen kan du avsevärt förbättra dina möjligheter att göra ett gott intryck på jobbmötet, anställningsintervjun eller första mötet med nya kollegan. Förutom att uttrycka sig väl verbalt för att budskapet ska nå fram är det även viktigt att tänka på kroppsspråket. Ofta säger nämligen kroppen mer än vad orden gör. Nedan presenterar vi några övningar som är både roliga och effektiva att använda när det gäller att skapa en välfungerande kommunikation.


Anknyt till om individens kroppsspråk är kulturellt, personligt samt om individen använder status i sitt kroppsspråk. Gruppuppgift kommunikation. Skriv namn på samtliga i gruppen och svara på följande frågor.

Hur du presenterar dig själv fysiskt i situationer på jobbet, kan både underlätta och försvåra din karriär. Genom att vara uppmärksam på ditt kroppsspråk kan du enkelt bli mer framgångsrik på jobbet. Att kroppsspråk och tonfall är viktiga för hur vi tolkar sådant är uppenbart, men Mehrabian försökte räkna ut exakt hur viktiga. Han fann att när talarens or tonfall och kroppsspråk gav olika budskap så ”viktade” lyssnarna sina bedömningar genom att tillskriva orden av helhetsintrycket, tonfall , och kroppsspråket.


Tag med dig en kollega, eller ännu hellre en professionell coach som får iaktta din ickeverbala kommunikation. Jag lovar att du kommer att få ut ännu mer av dina säljmöten. Medvetenhet om hur du uppfattas genom ditt kroppsspråk kommer att ta dig till nya nivåer. Kinesik heter den etologiska underavdelning som studerar kroppspråk.


I talspråk kan benämningen också avse djurs kroppsrörelser. Utan kommunikation är ingen typ av samarbete möjlig. Kommunikation kräver någon typ av sensoriskt system.


Det finns auditiv kommunikation via tal, sång och ton och icke-verbal kommunikation via till exempel kroppsspråk , teckenspråk, röstkvalitet (paralingvistik), beröring, ögonkontakt och skriftspråk. Vill du bli bättre på att utrycka dig med ditt kroppspråk och ditt uttryck. En kroppsspråkskurs lär dig allt du behöver om icke-verbal kommunikation. Gesterna är bekanta för de flesta människor och man har lärt sig att tolka dessa i olika situationer.


Därför är användandet av dem naturligt och ofta snabbare än talad kommunikation.

I vår kommunikation med andra människor har vi krasst sett två sätt att tolka informationen på. Den första är de verbala signalerna och det personen säger till oss. Den andra är de icke-verbala signalerna, d. Vårt kroppsspråk kan därför vara förrädiskt. Genom att arbeta med vårt kroppsspråk kan vi ”lura” andras instinkter så att det blir lättare att etablera relationer. Men utöver att manipulera andras uppfattningar så låter vårt kroppsspråk oss bli mer självsäkra och uttrycka oss som vi vill.


Den typ av kommunikation som inte uttrycks direkt via tal och det som sägs kallas för icke-verbal kommunikation. Det här utgör en större del av kommunikationen än man kanske tror. Det sägs nämligen att endast av kommunikationen består av det som verkligen sägs. Bli en mästare på kommunikation - kroppsspråk och röst i samklang boka Gabriella Lockwall en av Sveriges ledande experter på kroppsspråk Stort tack för din härliga utbildning. Du har en lättsam och underhållande stil samtidigt som du satte press på oss med praktiska övningar.


Det verkar som om barn med autism inte alltid ser någon poäng med att kommunicera med andra. Syftet med både tal och kroppsspråk är oftast att kommunicera med andra. Vår identitet är nära sammankopplad med vårt språk.


Vem vi är som person, skapas i kommunikation med andra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg