torsdag 24 december 2015

Timpris fskatt chaufför

Jag har precis skaffat en enskild firma och ett entreprenadföretag ska hyra in mig för ett speciellt projekt. Du kan också jämföra med vad en anställd kostar, värt att ha i bakhuvudet när man sätter timpriset. Hej och tack för svar!


Räknar du själv med att köra på F-skatt så rekommenderar jag att man styvt räknar på att av dessa 2kr kan läggas direkt i din ficka och användas privat, alltså ~110kr. Det kostar åtminstone 5kronor. Från den summan ska det dras sociala avgifter och fordonsförsäkringar.


Hitta billigt timpris ! Läs om timpriserna för resp. Det finns nog ingen annan branch där kunden blir drabba och i många fall är otroligt utsatt för att den hyrda tjänsten inte utförs på ett korrekt sätt. Sveriges enda oberoende tidskrift för småföretagare och för dig som funderar på att starta eget. Omfattningen på jobbet har också betydelse för vad det blir för timpris i slutändan.


Timpris fskatt chaufför

Timpris baserat på extra värden. Ju större projektet är ju större utrymme finns det ofta för kunden att förhandla sig till ett bättre timpris. Ja, överskriften säger väl det mesta. Ett mer normalt timpris för en hantverkare från ett svenskt företag brukar ju ligga på 4– 5kronor i timmen.


Ett företag som inte har F – skatt i Sverige. Med F – skatt och momsredovisning så blir förutsättningarna helt annorlunda och kan även skifta beroende på vilken typ av fotograf som man är. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.


Timpris fskatt chaufför

Om du bedriver näringsverksamhet i Sverige kan du efter ansökan hos Skatteverket bli godkänd för F-skatt. Dina argument för att ta ut ett högre pris än konkurrenterna är:-Baserat på dina extra värden kan du höja ditt pris till 0. Om du visar med ett registerutdrag att du är godkänd för F-skatt eller anger att du är godkänd för F-skatt på faktura, offert, anbud eller liknande, ska utbetalaren inte dra skatt eller betala socialavgifter. Hur mycket ska jag ta betalt? Det ska förutom lön och lönekostnader också täcka.


F-skatt betalas av den som är godkänd för F-skatt (kap. och §§ SFL). För att bli godkänd för F-skatt krävs en ansökan till Skatteverket. Villkoret för att bli godkänd är att den som ansöker uppger sig bedriva eller ha för avsikt att bedriva näringsverksamhet (kap. § SFL).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg