måndag 21 december 2015

Vitt grus till uppfart

Via Svevia kan du köpa grus och kross från någon av våra ballastanläggningar! Anläggningar över hela Sverige. Här finns våra ballastanläggningar! Jämför pris på produkter och återförsäljare inom renovering och bygg.


Re: Vilket grus till uppfart , gångar ? Ska precis belägga vår infart, har blivit rätt sönderkörd under bygget, är bara en enda lervälling nu.

Vi tänkte först skala av leran och sedan lägga på fiberduk. Ovanpå denna tänkte vi lägga 8-alt. Tänker mig vit stenläggning runtom och sedan svart grus , och då menar.


Uppfarten var en halvcirkel av vitt grus och krökte sig runt en välklippt grässlänt som sträckte sig hur långt som helst. Denna dekorsten är blandad i fraktionerna 25-mm. Passar som grusväg, uppfart men även i rabatten eller intill. Det finns en grussort som är vitt , vi funderar lite löst att ha det på våran uppfart.


Men då går tankarna till hur jobbigt är det att hålla rent från mossa och andra saker som kan förstöra utseendet? Gräver man bort centimeter material blir det tre till fyra lastbilslaster, förklarar Magnus Kranshammar.

Krossgrus, väggrus och sättkross. Varje tomt unik och vissa kan kräva individuella lösningar, som till exempel dränering om marken är blöt, eller geotextil vid lera. Vid planeringen av uppfarten hade vi också glömt det hörnet och bara tänkt låta stödmuren vara rak och avslutas tvärt vid syrenen. Då hindrar du de olika lagren att blandas med varandra vilket förlänger livslängden på uppfarten.


Sedan lägger du ut grovt grus eller makadam på markduken. Makadamen säkrar upp uppfarten mot tjälskador (se tjäldjup här) och tar upp laster. Tjockleken på lagret med makadam dimensioneras efter tyngden som uppfarten kommer utsättas för.


Grus på uppfart är en välbeprövad klassiker, men det är lika praktiskt att använda i rabatter eller för att lägga dekorsten runt huset. Det hjälper till att skydda husfasaden och hålla den i gott skick länge, eftersom stenen hindrar vatten från att stänka upp på väggen plus att den hindrar djur från att krafsa på väggen. Här nedan följer ett urval av de berg- och grusmaterial som vi har till försäljning. Urvalet kan variera beroende på ort men vi kan alltid hjälpa dig att hitta ett lämpligt material.


Bortsett från dessa sorter nedan har vi även täckbark, sorterad matjor flertalet sandsorter samt andra bergmaterialsorter i diverse storlekar till försäljning. Då gör du det svårare för gräset att växa in i gruset. Det är lätt att dekorera med grus och det gör en stor skillnad i din trädgård.


Köp grus och dekorsten från Byggmax Hitta fint och praktiskt grus till trädgården här. Förvandla din trädgård till något alldeles extra med hjälp av Byggmax. Vi hjälper dig att nå drömmen! Lägga till färg till en grus uppfart kan liva upp din landskapsskötsel och skapa intresse.


En av fördelarna med detta projekt är att det inte har att bryta din budget.

I stället kan du utnyttja några husgeråd du redan har på handen, och omedelbart lägga till färg och ursprungliga stil till din intetsägande grus uppfart utan att spendera pengar. Du har säkert löst detta så här års. Men jag jobbar med redovisning och har en kund som kör lastbil han kan allt om grus. Därför bör du asfaltera din uppfart.


Asfalterade ytor hör till de mest lättskötta du kan ha. Till skillnad från grusgångar eller gräsytor så kräver ytor med asfalt så gott som inget underhåll alls. Det räcker att sopa bort grus , smuts, pollen och damm eller ta fram vattenslangen och spola av uppfarten vid behov. När en yta är öppen, t. Detta är extra viktigt om underlaget består av hård jord eller lerjord.


Jag tycker Dalby vit 8-är fint men det är makadam o inte natursingel. Materialhämtning Piteå – BDX bdx. Färgbeteckning tillverkare, white, black,volt,total orange. Ordinarie pris , 5SEK. Den lilla runda uteplatsen i grus och sten är charmig och lantlig.


Vitt grus till uppfart Med kantsten skapar du en prydlig linje runt ditt hus. Vi har grus på vår uppfart. Jag är lite osäker på exakt vilket underarbete som behövs för att det ska bli bäst. Det kan ju vara bra att lägga någon slags fiberduk under så att ogräs ine kommer upp lika lätt.


Speciellt eftersom det varit gräsmatta innan där ni ska gräva. Det behövs säkert någon slags sand (makadam?) under gruset. Vid projekt som kräver uppbyggnadsmaterial är Samkross.


Makadam i fraktionen 4-mm används på grusgångar och till dekoration. Lätt att kratta och bekvämt att gå på. Lyckligtvis skadades inga människor i takraset som skedde i en uppfart till parkeringshuset. Vid infartens uppfart passerar vi några stolar som skyddas av ett myggnät. En bil som stod parkerad på hennes producent Ruskos uppfart exploderade och fattade eld.


Sam vänder på en uppfart och rullar förbi Lauras hus igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg