tisdag 15 december 2015

Gaser i magen morgon

Magen bubblar och ibland kommer gaserna ut, ibland inte. Värst är det på morgonen. Vaknar alltid med att känna ett behov av toabesök. Men jag får inte bajsa men det kommer GIGANTISKA mängder av gaser och då menar jag verkligen mängder.


Gas i magen och i tarmarna är något som alla har.

Gasen består av luft som du sväljer eller som bildas i tjocktarmen när kroppen bryter ner mat. Att ha gaser kan göra att magen sväller och att du får ont, men är oftast inte farligt och beror sällan på en allvarlig sjukdom. De allra flesta av oss har någon gång upplevt besvär med magen i någon form. Diarré, förstoppning, gaser eller mer diffusa symtom som magknip, ballongmage och uppkördhet är vanligt förekommande.


Här nedan hittar du olika produkter som kan lindra besvären med gaser , orolig mage och IBS på olika sätt. Du är extra känslig för gaser. Vissa människor är helt enkelt mer känsliga för gaser än andra.

Det betyder att även om du inte nödvändigtvis producerar mer gas än normalt, har du mer besvär av gasen. I så fall kan det vara läge att uppsöka en läkare, eftersom du kanske drabbats av IBS, eller Irritable Bowel Syndrome. För att IBS- magen inte ska dra igång är det viktigt att börja med en harmonisk morgon. Att försova sig skapar mycket onödig stress och kan medföra en orolig mage. Låt därför bli att snooza.


Gå istället upp när du tänkt gå upp. Att somna om kan kännas bra för stunden men är aldrig det i längden. Långvarig användning av avföringsmedel eller läkemedel som ger förstoppning kan bidra till problem med mycket gaser i magen.


Min mage börjar ”suga” luft på kvällen och sen kommer det inte ut förrän på morgonen. Har jag tur kommer lite ut innan jag somnar men det verkar bli mer sällan. Vilka symtom du har är individuellt, en del har mer lös mage och andra mer förstoppning, dina besvär kan också växla från en lös till en hård mage.


Gaser i magen , smärta och uppsvälldhet är också vanliga symtom. Klassiskt vid IBS är att magen är platt på morgonen men svullnar upp under dagen. Det finns olika orsaker till att vi får gaser i magen , bland annat kan magen helt enkelt vara i obalans.


Det kniper, bullrar och tränger på, gasbildning är något som försiggår i alla tarmar, utan undantag.

Lägg den på magen så slappnar den av och gaserna minskar. Citroners egenskaper är mycket fördelaktiga på många områden. Bland annat är deras syror perfekta för att minska gasbildning. Sådana symptom kan till exempel vara diarré, försämrad aptit och gaser i magen redan på morgonen när du vaknar. Mag- och tarmbesvär kan ha många olika orsaker, så de är både viktiga att utreda och behandla rätt.


Att magen är uppsvälld är inte bara ett utseendemässigt problem – det är även ett hälsoproblem som vi måste ta tag i innan det blir en kronisk sjukdom. I denna artikel kommer vi prata om de många anledningarna till varför du kan uppleva att magen är uppsvälld och erbjuda dig några behandlingar för att snabbt kunna bota det. Den främsta orsaken till gaser i magen är kolhydrater som bryts ner. Gaserna kommer också från den luft du får i dig när du äter och dricker samt från fibrer.


Fibrer är nyttiga eftersom de hjälper magen att arbeta och ser till att blodsocker och kolesterol är på en jämn nivå, men de kan också ge mycket gaser. Magkliniken har i fem år hjälpt klienter med magbesvär, som kronisk diarré, att snabbt minska symtomen och få kontroll på magen. Nu kan du testa vår webbaserade behandling. Vägledning steg-för-steg med matlistor, recept, frågor och svar, video och checklistor för en lugnare mage fri från besvär. Det enda jag egentligen hittat som jag reagerar dåligt på är fullkorn och fibrer.


Jag har inte heller märkt av att det skulle vara enklare att tömma tarmen efter att ha ätit mer fibrer utan det är tvärt om, att gaserna i magen sätter sig som proppar. Hon masserar också akupressurpunkterna för mage och immun- försvar varje morgon. Stora delar av immunförsvaret sitter i tarmen.


Jag trycker på flera sådana punkter innan jag stiger upp varje morgon. Därför behöver vi en balanserad tarmflora. Lena avslutar massagen med att smeka sig på magen samt knipa med ring- muskeln. Varje morgon är jag väldigt bubblig i magen och måste ofta springa på toaletten antingen innan eller efter frukost. Har funderat vad detta kan bero på.


Då kan det ta lite stopp ibland och det gör att matspjälkningen reagerar genom att bilda mer gaser. Man behöver alltså sätta hela magen och tarmen i ett sammanhang för att förstå vad det är som gör att du rapar mer. Tyvärr finns det ingen behandling som gör att gaserna försvinner helt men du kan ta receptfria tabletter som binder gaserna , vilket minskar svullnaden och magknipen. Mycket gaser kan bero på att du är förstoppad.


Har du ont i magen under en längre tid kan det bero på förstoppning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg