tisdag 22 december 2015

Installera skorsten

Jämför pris på produkter och återförsäljare inom renovering och bygg. Hitta rätt produkt till rätt pris. Har du ingen möjlighet att själv installera din kamin kan du självklart köpa din braskamin med fullständig installation. Montera ihop din kamin så långt det behövs för att montera Premodul skorsten ovanpå (alla steg finns i vår installationsanvisning).


För att installera en braskamin i huset måste du först göra en bygganmälan.

Om du planerar att dra skorstenen längs fasaden kan bygglov vara nödvändigt. När du ska installera en braskamin eller en skorsten i din bostad måste du ansöka om byggnadslov. Du måste även ansöka om bygglov om du installerar eller byter ut en befintlig braskassett eller spisinsats. Eftersom detta kan leda till ändrade eldningsförhållanden och rökgastemperaturer.


Modulex Skorstenssystem, den säkra skorstenen från NSP. Marknadens säkraste skorsten. En mycket stabil stålskorsten med en mängd olika moduler.

Inget montage blir omöjligt här vad gäller sidodragningar, bakanslutningar, etc. Här har NSPAB inte sparat på krutet vad gäller material. Vid installation av skorstenar måste även skydd mot uppkomst av brand beaktas. Viktigt att beakta är bland annat de olika belastningar som påverkar skorstenen , höj effekten av värmerörelser, materialegenskaper, beständighet, täthet samt sotel i de fall risk för sådan finns.


Regler om detta finns i BBR avsnitt 5:425. Moderna skorstenar är isolerade och ingen hänsyn till kringliggande material behöver tas. Delarna monteras ihop och tätas med pannkitt mellan varje del samt i anslutningen mot kaminen. När hela skorstenen står på plats bör man säkra upp den så att den sitter stadigt fast i väggar eller balkar på vägen upp. Vi har precis installerat en kamin med hjälp av ett företag i gbg.


Kalkylen utgår från en installation av en rak skorsten. Prisuppgiften är ungefärlig. Skorstenens viktigaste uppgift är att på ett säkert sätt leda bort rökgaserna. Lika viktigt är att den passar kaminen som hand i handske och att den smälter in i husets design. Med en skorsten från Premodul är du helt på den säkra sidan.


Installera en kakelugn med skorsten ? Här hittar du bra tips om kakelugnar och gör det själv beskrivning om hur du bygger en kakelugn med skorsten.

Att renovera skorstenen behöver inte vara något komplicerat. Det är viktigt att vid behov byta ut vissa delar såsom att installering av ett rostfritt dubbel mantlat insatsrör. Detta skapar en mycket motståndskraftig rökkanal inuti er skorsten. Att installera ett insatsrör i skorstenen är relativt enkelt och något man kan göra själv.


Olika typer av eldstäder behöver också sin speciella skorsten och särskilda kanalstorlek. En vedkamin behöver större kanalarea på grund av att vatteninnehållet i veden förångas och tar mer plats än vanlig rök. Vinklar och kanter i skorstenen försämrar draget och den bästa skorstenen är rak och helst rund. Behöver man bygglov eller bygganmälan för att installera en kamin? Bör man installera ett böjligt insatsrör eller glidgjuta en kanal även om rökkanalen inte har några brister?


Bygganmälan eller bygglov vid installation av kamin? Vi har många års erfarenhet av renovering av skorstenar och rökgassystem. Hos oss får du alltid ett bra bemötande med fina resultat. Kontakta oss idag för fri. Ett par frågor dyker upp: hur tätar man anslutningen mellan kamin och skorsten ? Har läst om folk som råkat ut för att sk pannkitt torkat av värmen och sen smulas sönder av värmerörelser i kamin och skorstetn.


Finns det bättre material att använda? Ska skorstenen fästas i husets stomme på nåt vis? Ofta får jag frågor på hur högt över nock en skorsten måste löpa för att bli godkänd.


Flertalet installationer som görs bygger fortfarande på den numera förlegade regeln att skorstenen måste vara en meter över nock.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg