fredag 18 december 2015

Nytt jobb efter 55

Och för de som närmar sig år är det nästan omöjligt att få ett nytt jobb. Vad gör man efter att man passerat och arbetat på samma arbetsplats i tio år? Söker nytt jobb förstås! Det var precis vad Annelie Ahlberg gjorde.


Med stor entusiasm tog hon upp jakten på ett nytt drömjobb.

Men det gick kanske inte fullt så smidigt som hon hade tänkt sig – tills TNG kom in i bilden. Att söka nytt jobb efter kan kännas som en utmaning, men det finns enkla knep som underlättar för en stimulerande karriär även för dig som är 50-plussare. Regeringens ambitioner om att vi ska arbeta längre krockar med arbetsgivarnas fördomar. Sveriges radio har rapporterat om nya siffror från Arbetsförmedlingen som tydligt visar att det är svårare att få jobb om du fyllt 55.


För de över år ökade andelen som fick nytt jobb med procent. Trenden att fler äldre får nytt jobb visar att arbetsgivarna värdesätter erfarenhet och kompetens, säger Calle Leinar, VD för Trygghetsrådet, till Senioren. Jag skall snart fylla år och skulle vilja hitta ett nytt jobb.


Det vore så kul att få testa en ny arbetsplats under mina sista sju år på arbetsmarknaden.

Efter flera års mörker på arbetsmarknaden får nu allt fler arbetslösa 50-plussare nya jobb , visar färska siffror från Trygghetsrådet (TRR). Jag hann bara vara utan jobb i två månader innan jag fick ett nytt , säger Yvonne Lindh, 59. Ny karriär vid – Jan Torstensson är år och bor i Alingsås. Efter års arbetssökande fick han äntligen jobb på Saab Surveillance via bemanningsföretaget Speed.


Flygande start på ny karriär – Ali började ny karriär. Det viktigaste jag fick hjälp med var motivation, säger Ali. Precis tillbaka på jobbet efter en skön ledighet?


Med nytt år kommer nya semesterdagar. Men det går att maxa ledigheten, med hjälp av planering och koll på röda dagar. På mässan fick jag jättebra kontakt med en rekryterare som tyckte att jag skulle söka jobb som IT-konsult. Inom några dagar hamnade hon på ny intervju. Ett drygt halvår efter att hon blev arbetslös hade hon två erbjudanden om anställning.


Jag valde mellan ett mer stabilt jobb och ett som var mer osäkert men utvecklande. Experten svarar: Kan jag få nytt chefsjobb efter ? Nej då, när det gäller chefer letar arbetsgivare ofta efter den med bäst kompetens och erfarenhet, svarar Anita Sandström, Ledarnas chefsrådgivare. Det är en grupp som besitter livserfarenheter och stora kompetenser men när de väl hamnat utanför arbetsmarknaden har de väldigt svårt att ta sig in igen.

I snitt förblir en arbetslös 50-åring utan jobb tre gånger så lång tid som en 20. Du kommer att ingå i ett team på medarbetare, där ni tillsammans bidrar till att våra tekniker runt om i Sverige (ca anläggningar) får högsta möjliga tekniska stöd och service som underlättar deras vardag. Alla jag träffar har fel ålder. Och alla åldrar är ibland fel. Men samtidigt, i samma stun är.


Att börja ett nytt jobb kan vara nervöst och ta en del på krafterna. Läs bland våra tips om hur du underlättar pressen som det innebär att börja på en ny. De första dagarna på nytt jobb är speciellt viktiga. Det du gör och den du är då sätter scenen för hur bra fortsättningen kommer att bli. Statistik visar till exempel att cirka procent av högre chefer som börjat på nytt jobb på olika sätt misslyckas inom månader.


Sök utifrån plats och yrke och hitta ett nytt arbete. Som medlem i Unionen kan du få råd och stöd om du blir uppsagd. Din anställning kan avslutas av olika anledningar och för dem gäller olika regler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg