torsdag 24 december 2015

Byggnads avtal 2017

Under avtalsrörelsen är det många som vill få reda på snabbt vad som händer just med deras avtal. Välj ditt avtal , sen kan du själv ta del av det senaste, samt se till att vi förser dig med nyheter så snabbt som möjligt via din e-post eller mobil. Byggnads och arbetsgivarorganisationen Maskinentreprenörerna har idag kommit överens om ett nytt Entreprenadmaskinavtal. Avtalet är förlängt med en vecka. Du kan nu ladda ner nya avtalet som PDF.


Vi sitter i intensiva slutdiskussioner med VVS Företagen.

Vi har kommit till ett skede där vi hoppas på ett avslut inom någon dag. Komplikationer har uppstått i förhandlingarna med VVS Företagen. Att din arbetsgivare skrivit på kollektivavtalet är en garanti att du får rätt lön, övertidsersättning, sjuklön, försäkringsskyd avtalspension med mera. I det nya avtalet finns ytterligare verktyg för att säkra schyssta villkor och att våra kollektivavtal följs, säger Byggnads förbundsordförande Johan Lindholm. Vi har inte tyckt lika och det har varit tuffa förhandlingar där vi fått ge och ta på båda sidor.


Men vi har nu nått ett avtal som båda parter kan enas kring. Trots det var tonen dem emellan fortsatt go båda var tydliga med att de önskade sig en lugn avtalsrörelse. Ett helt nytt avtal kommer att tryckas och skickas ut de medlemsföretag som tillämpar Entreprenadmaskinavtalet.

Det nya avtalet innehåller bland annat utökade arbetstidsregler för att skapa bättre flexibilitet. Efter lokal överenskommelse får tillsvidareanställning för kon-torsstädning ske understigande timmar per helgfri vecka. Lönepott om procent årligen under avtalsperioden samt en löneöversyn som motsvarar procent varje år. Sveriges Byggindustrier och Byggnads har idag träffat ett nytt avtal inom ramen för industrins märke på procent över tre år. Kollektivavtal är skriftliga avtal mellan arbetstagarorganisation och arbetsgivarorganisation eller arbetsgivare.


Läs mer om Ledarnas kollektivavtal här som utgör 1 på semesterlönegrundande rörlig lön exempelvis OB-tillägg och övertid. Semesteravtal 2 Byggnads Plåt vad avtalet säger. Därmed kommer tjänstemännen i otakt med Byggnads vars nya avtal löper en månad längre. Tanken med konstruktionen av en period på månader är att industrin i fortsättningen ska komma först och sätta märket för löneökningarna innan byggbranschen går in i sina slutförhandlingar.


Här samlar vi alla artiklar om Byggnads. Det nya kollektivavtalet för Byggnadsämnesindustrin följer märket från de avtal som redan träffats. Byggnads a-kassa är för dig som är byggnadsarbetare eller målare.


Försäkra din inkomst och bli medlem hos oss redan idag. VVS Företagen, som är en del av Installatörsföretagen (IN), och fackförbundet Byggnads har kommit överens om ett nytt. Johan Lindholm, Byggnads förbundsordförande Vi har varit dåliga på att prata om hur viktigt det är att vi är många och att vi byggnadsarbetare ska få inflytande på våra arbetsplatser.


Jens Rundlöf Byggnads har återigen visat vägen genom att ta ansvar för utvecklingen i byggbranschen. Vi hade förstås hellre sett att det inte gick att säga upp avtalet i förti men samma sak gäller för industrins avtal och då vi har satt lönenivån efter märket hade det varit svårt att förhandla bort detta.

Sker inte sådan uppsägning, förlängs giltighetstiden med ett år i sänder. Och vi tycker att ett fungerande bygge är den bästa arbetsplats som finns. Vi går gärna upp klockan fem för att bygga ditt nästa hem. Ett långt ord för något ganska enkelt: rätt ska vara rätt. De avtal som vi kommit överens om med arbetsgivaren ska hållas.


Oavsett hur många underentreprenörer som anlitas. Höj de lägsta lönerna mest Som en del av Byggnads fortsatta jämlikhetsarbete vill vi få upp lönerna för de som tjänar minst. I byggsektorn satsar facket och arbetsgivarna rejält på utbildning för skyddsombuden, men det systematiska arbetsmiljöarbetet sköts mindre bra av arbetsgivarna.


Då har alla samma villkor och rättvis lön. Mångfald i byggbranschen är bra men det får inte bli en osund konkurrens och utnyttjade av de som kommer från andra länder. Det var den juli som larmet kom om att bygget av Kajbron rasat samman och att byggnadsarbetare fanns i rasmassorna. De hamnade i ett kaos av armering, formvirke och betong.


Tolv personer skadades, varav sex allvarligt. Medlemmarna som går under Elektroskandiaavtalet reparerar framförallt vitvaror som kyl och frys, tvättmaskiner med mera, antingen på verkstad eller hos slutanvändare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg