torsdag 29 augusti 2019

Substantiv ordlista

Hitta precis släppta domännamn och sådana som är på väg att gå ut. Substantivens ordlista Ringa in substantiv Substantiv i bestämd form singular Substantiv i bestämd och obestämd form singular Skriv bestämd form Fyll i rätt form Ändra meningarna till bestämd form Substantivets olika former Använd lexikon! Ordlista för ord som börjar på J. Svenska Akademiens ordlista.


Använd sökfältet upptill för att söka i ordböckerna.

Klicka på en bokstav för att få alla ord som börjar på den bokstaven. Du kan även förfina genom att klicka på ordgrupper som börjar på en specifik bokstav. En svensk akademisk ordlista Version 2. Substantiv är ord som är namn på personer, grupper, platser, naturföreteelser, djur, växter, saker, ämnen, tillstån känslor och aktiviteter. Träna Substantiv och Ordklasser gratis i spel online. I detta spel får du lära dig hitta substantiv.


Spelet har olika nivåer.

Substantiv Substantiv kan vara namn på personer, grupper, platser, naturföreteelser, djur, växter, saker, ämnen, tillstån känslor och aktiviteter. De kan böjas i numerus, genus och species. Vill man veta om ett ord är ett substantiv , kan man försöka sätta något av orden en, ett, flera, de eller all framför.


Hon gjorde en lista över alla aktiviteter. När det finns ett adjektiv före ett substantiv i bestämd form måste man oftast ha adjektivartikeln den, det eller de före adjektivet. Adjektivet måste alltid sluta på a eller e. Den nymoderata ordlista som partihögkvarteret skickade ut är det mest kända svenska exemplet. Hej, Jag är lärare i SFI på Folkuniversitetet i Göteborg.


Jag hittade din fina sida om grammatik och vill gärna använda mig av den. Då undrar jag vad jag får göra. Får jag länka till den? Givetvis med källhänvisning.


Denna webbplats använder s. Definition från Wiktionary, den fria ordlistan. Näe fan, nu e klockan 1 om man skulle stämpla ut o janna hem lite kvickt.

Du Sören, kan du räcka mig skiftjannen, bultjäveln sitter fast! Också antalet strukna ord är något större än normalt. En del av oss kanske saknar dessa vanligen ålderdomliga ord.


Det bör då sägas att SAOL i första hand ska vara en ordlista över det levande svenska ordförrådet. Bestämd form - bilen, huset (bilarna, husen) Du ska använda bestämd form efter Det är något du pratat om förut. När ett substantiv i bestämd form föregås av adjektivattribut används dessutom en fristående, framförställd bestämd artikel: den (utrum singular), det (neutrum singular) och de (plural).


I obestämd form används i singular vanligen en framförställd obestämd artikel i form av räkneorden en (utrum) och ett (neutrum).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg