måndag 26 augusti 2019

Lära sig segla bok

Bokus - Köp böckerna billigare - Aktuella erbjudanden! Alltid ett aktuellt urval av böcker - Köp dina böcker hos Akademibokhandeln! Lär dig segla Vi vill göra segling tillgängligt för alla därför finns Svenska Selgarförbundets Seglarskola. Segling är så mycket mer än bara en stilla båtfärd genom ett vackert landskap.


Köp Lära sig segling, cool, kul!

Tomas Sandström på Bokus. Så inleds Börja segla som vänder sig till barn mellan ¿ år som är nyfikna på att lära sig att segla. Boken innehåller de flesta basfakta man behöver för att börja segla jolle, men den fungerar lika bra som handbok ombord på familjens segelbåt. Ett sätt att lära sig hur båten uppträder är att ta med en liten boj eller ett flöte med en lina och tyngd som man slänger i, och så har man en egen fast referens i vattnet.


Sedan kan man träna på att segla upp till denna, vända runt, stanna till med bredsidan emot, testa hur fort man driver i sidled när man stannat, när man måste svänga upp för att stanna precis. Det ska vara intressant, inspirerande och givande att lära sig segla kölbåt. Därför finns den här boken.

Boken är till för dig som söker en pedagogisk och praktisk guide in i seglingens värld. Vi börjar med att skapa en grundläggande förståelse för vin. Alltid bra priser, fri frakt från 1kr och snabb leverans. Det är med andra ord mer att lära sig än att bara kryssa eller länsa.


Om du själv skulle vilja underlätta för andra vuxna som vill lära sig segla , genom att starta en seglarskola för vuxna, kommer du i samband med det att behöva starta ett eget företag. Powerpoint i filmformat från föredrag på båtmässan Allt för sjön. Om att lära sig att segla , vem går kurs, vad lär man sig , hur fungerar det.


Då frågan är ställd med fokus endast på att lära sig segla , förutsätter jag att du sedan tidigare har erfarenhet av att hantera, underhålla och meka med andra båtar. Om du inte har tidigare erfarenhet av båt, är lära sig grundläggande segling det minsta du behöver fundera över om du överväger att köpa en 10m lång segelbåt. Om man inte har seglat förr kan det vara lite pyssligt att begripa hur man gör och vad alla pratar om på båten. Det här är en liten hjälpreda för landkrabbor och nybörjare på sjön att orientera sig bland tampar, väjningsregler och kölsvin. Med lite hjälp kan man fuska så ingen märker att man inte är så van.


Seglarskola, vare sig du vill lära dig segla , eller att du vill utvecklas som seglare, är du är välkommen till oss. Vi erbjuder dig seglarskola på nybörjar- och fortsättningsnivå. Den ger en grundläggande beskrivning av vinden och vattnets inverkan, båten och dess segel och går sedan in på några centrala begrepp och manövrar i seglingen.


Det finns en mängd olika sätt som man kan lära sig segla på.

Man kan ifall an känner någon som seglar helt enkelt bara följa med denna personen ut och segla för att sedan lära sig utav dessa erfarenheter. Sailguide, sen var det bara att testa på. Man kan börja segla medvin och att lära sig att reva i finväder så man kan det utan strul när det börjar blåsa hårt på riktigt. Mycket trimtrådar ska man ha också, de säger det mesta. Man får lära sig mer om sjömanskap och terminologi.


Målet med kursen är att kursdeltagaren ska kunna hantera en mindre segelbåt på ett säkert sätt inomskärs i goda väderförhållanden. Tufft för vuxna att lära sig segla – Jag tvingar mig igenom detta för familjens skull, säger nybörjaren Yvonne Magnusson med ett ansträngt leende. Fryshuset vara med och segla en av delsträckorna i tävlingen. En annan är elever från Marina läroverket med och under en tredje kommer ungdomar från Cirkus cirkör få chansen att lära sig segla råtacklat. De som av olika anledningar inte kan segla runt Gotland får nu tävla i ÅF Inshore Race i stället.


Härligt att få segla en större båt på större hav i ”större” väder än vi är vana vid. J Det bästa med vinprovningen var, förutom Lasses stora kunnande och glädje i att lära ut, den stora bredden i provningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg