måndag 19 augusti 2019

Läppspalt

En del barn föds med spalt i läpp, käke och gom. Gomspalt – centralt lokaliserad spalt som engagerar hela gommen eller endast mjuka gommen (bild 3). LKG-spalt går att operera med bra resultat.


Den minsta läpp-käk-spalten är en liten läppspalt utan påverkan på käkbenet. Ibland kan en stor läpp-käk-spalt orsaka att gommen inte kan växa ihop.

Konsekvensen är en kombinerad läpp-, käk- och gomspalt. Två halva ansikten växer ihop. Ett fosters huvud bildas genom att höger och vänster halva av ansiktet växer ihop. Mutationer kan dock resultera i spalter av olika grad. Barn med spalt, som i övrigt är friska, har i allmänhet inga problem med att äta eller gå upp i vikt.


Om barnet enbart har en läppspalt eller läpp- och käkspalt kan det gå bra att amma och i vissa fall även vid en liten bakre gomspalt som bara omfattar mjuka gommen. Att leva med läppspalt är typ som att ha utstående öron eller vara vänsterhänt.

Och passa på att sätt saken i perspektiv. Läs gärna också om operation smiles verksamhet och kanske rent av sjänk en slant till dem som inte har det lika enkelt som vi med läppspalt i sverige. Grünewald skriver i sitt inlägg att hon och partnern var förberedda på att Luis skulle födas med läppspalt. Mamma och pappa visste redan från ultraljudsundersökningen att den (läppspalten) fanns, men de visste bara inte riktigt hur läcker jag skulle se ut med den, skriver hon.


Vi hjälper barn som föds med läppspalt , käkspalt och gomspalt. Vi använder cookies för att göra webbplatsen så smidig att använda som möjligt. Drömmen om att bli av med sin läppspalt har vuxit sig allt starkare. Folk har sagt: Om du opererar dig så blir du mycket bättre, det syns inte.


Och när jag var runt tio år träffade jag någon som hade opererat sig. Läppen, kallas läppspalt. Föräldrarna var framför allt väldigt stolta när yngste sonen föddes. Vid gomspalt och läpp- käk- gomspalt kan barnet inte åstadkomma den kraft som behövs för att amma utan dessa barn behöver specialnappflaska och föräldrarna behöver instruktioner i hur matningen bäst ska ske.


Med hjälp av en bröstpump kan modersmjölken utnyttjas. Om du är född med en läppspalt så har du ett ärr på överläppen efter den första kirurgin. Detta ärr blir aldrig helt osynligt, i bästa fall syns det som ett litet lätt rodnat eller ljust streck.

Nu när du är äldre kanske du är intresserad av att få ytterligare kirurgi för att förbättra läppens utseende. I söndags föddes vår tredje prins. En go liten kille som har läppspalt.


Gommen och käken är intakt. Vi fick information om att de kontaktar oss från Uppsala inom några veckor och operation ca kring månader. Vill du få tillgång till hela artikeln? Jag är en STOLT MODELL MED LÄPPSPALT ! Jag önskar och vill att alla andra som är födda med liknande ”defekter” ska känna samma sak. Till er vill jag säga att jag har fått kommentarer som att mitt utseende är speciellt, jag har ett coolt utseende, jag sticker ut.


För att jag är född med läppspalt. BARN MED LÄPPSPALT ELLER LÄPP-KÄKSPALT -en föräldrainformation Hur påverkas barnet av spalten. Utseende En isolerad läppspalt kan ha olika utseende och omfatta allt från ett litet hak i det läppröda till en total klyvning av hela läppen. Har barnet en läpp-käkspalt omfattar den läpp och käke.


Däremot är gommen hel. Någon jag bara pratat med i telefon får plötsligt ett ansikte, jättekul! Missbildning av främre mitthjärnan, skallbenet och ansiktet till följd av utebliven segmentering och delning av embryots prosencefalon (framhjärnan). Prosencefali utan lob är den svåraste formen och betecknas av anoftalmi, cyklopi, svår psykisk utvecklingsstörning, läppspalt och gomspalt, krampanfall och mikrocefali.


Du bör inte använda Zofran under graviditetens första tre månader (första trimestern). Joaquin Phoenix föddes som Joaquín Rafael Bottom, som det tredje barnet av fem, i San Juan, Puerto Rico där han bodde tills han var sex år gammal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg