fredag 23 augusti 2019

Mycket gaser i magen på natten

Köp dina favoritböcker till bra priser. Alltid fri frakt över 1kr. Gas i magen och i tarmarna är något som alla har.


Gasen består av luft som du sväljer eller som bildas i tjocktarmen när kroppen bryter ner mat. Att ha gaser kan göra att magen sväller och att du får ont, men är oftast inte farligt och beror sällan på en allvarlig sjukdom. Magkliniken har i fyra år hjälpt klienter med magbesvär, som illaluktande gaser i magen , att snabbt minska symtomen och få kontroll på magen.

Nu kan du testa vår webbaserade behandling. Vägledning steg-för-steg med matlistor, recept, frågor och svar, video, checklistor mm. Under dagarna är detta sällan något problem men på natten sker det i stort sett alltid i någon utsträckning till synes oberoende av vad jag äter på kvällen. Jag har gjort ett vätgastest och uteslutit bakterieöverväxt i tunntarmen. Den enda rimliga förklaringen jag kan se är att magen börjar suga i sig luft när jag sover.


Tindra har fått svårt att sova. Så pass mycket att hon väcker sig själv stackarn. Om man tar upp henne o ge lite bröst så somnar hon snabbt om men sen vaknar hon igen snabbt då det kommer en riktig brakare eller magen bubblar så d hörs genom hela lägenheten.


Mycket gaser i magen kan vara en del av sjukdomsbilden vid IBS (Irritable Bowel Syndrome) – en ofarlig, men tidvis besvärande, överkänslig tarm.

I undantagsfall kan mycket gaser i magen vara ett av flera tecken på ett mer allvarligt, underliggande tillstånd. Exempel på detta är divertikulit (inflammation i fickor i tarmen) eller. Vad kan dessa gaser bero på ? Har försökt med att ge magmassage också för att hjälpa gaserna ut men funkar. Den främsta orsaken till gaser i magen är kolhydrater som bryts ner. Gaserna kommer också från den luft du får i dig när du äter och dricker samt från fibrer.


Fibrer är nyttiga eftersom de hjälper magen att arbeta och ser till att blodsocker och kolesterol är på en jämn nivå, men de kan också ge mycket gaser. Undvik sådant som ger gaser i magen , till exempel kål, ärter och större mängder av frukt och grönsaker. Tugga maten ordentligt så sväljer du mindre luft.


Undvik att tugga tuggummi och kolsyrade drycker, då sväljer du mycket luft. Motionera regelbundet. Ju mer du rör på dig, desto bättre sköter sig magen. Gaserna består av koldioxi kväve och metangas.


Det här är gaser i magen. När gaserna kommer ut har de en mer eller mindre obehaglig lukt, som beror på svavelföreningar. Hur mycket och hur illa det luktar beror till en del på vad vi ätit – man anser att kött ger mindre gaser men mer lukt, medan vissa fibrer ger mer gaser och mindre. Men, om du märker att din bebis har mycket gaser , kan det absolut vara värt att testa en pysventil. Du kan använda pysventilen upp till tre gånger per dygn om din bebis har en uppblåst och spänd mage.


Pysventilen hittar du på ditt apotek.

Div seger för Forsa efter ett mål i 4:e minuten av Patrik Ruzicka. Kolhydrater i olika former är ökända för att bilda mycket gaser. Framför allt gäller det vattenlösliga fibrer, sockerarter som fruktos och laktos, och stärkelse.


För att undvika att svälja ner luft som gör dig ännu mer uppblåst ska du undvika att tugga tuggummi och tänka på att äta och dricka långsamt. Testa dig fram kring vad din mage reagerar på. Ofta mår man bättre om man äter mindre måltider ofta.


Ont i magen på natten ? Hos vissa kan symtomen lindras när man äter. Illamående och hungersug. Problemet är dock gaserna. Symtomen kan komma och gå i perioder.


Magknip, buller och illamående. Googlade på gasbesvär och hittade info om att gaser ska man inte ha på morgonen då betyder det att det är stopp i tarmen. Har du mycket gaser kan du få krampliknande smärtor. Dessa smärtor behöver inte bero på att du har onaturligt mycket gaser , utan det kan bero på att din hjärna inte sorterar bort signalerna från magen. Uppblåsthet och har gaser i magen är vanligt.


Framför allt yngre personer drabbas. Beror på : En inflammerad tjocktarm. Man kan även få feber. Orsak okän men ärftlighet och rökning tycks spela in.


Behandling: Behandlas med hjälp av läkemedel under skoven. Andra symptom är utspänd mage och att barnet pruttar mycket. Ibland kan magont bero på kolik. Om barnet skriker regelbundet varje dag, i flera timmar, utan att kunna bli tröstat så kan det vara ett tecken på kolik.


Skriket brukar oftast komma på kvällen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg