torsdag 8 augusti 2019

Kvinnliga sångerskor svenska

Under år har Termo Original haft fokus på att utveckla dom bästa tänkbara underställen. Material som passar dom skandinaviska årstiderna och det varierande klimatet. Här kan du köpa friluftsmat. Muggar, stekpannor, bestick m. Skotork, strumpor, mössor med mer.


I kategorin samlas både manliga och kvinnliga sångare.

Som en armé av talanger har de belägrat det svenska poplandskapet, redo att slå till med kanoner av sockersöt eller stenhård rap, hjärtskärande r’n’b och nattliga house-beats. Klädda i mer ghettofabulösa kreationer än någon designer kan skapa kliver de frafärgsprakande, egensinniga och självsäkra. Svenska komiker lista! Se till exempel på PGuld som ägde rum i helgen där det delades ut nio priser och sju av dem gick till kvinnliga artister. Två år senare kom hennes första solosingel.


Vi har genom musikhistorien förförts av mängder av begåvade sångerskor , men endast ett fåtal har nått den nivå av storhet som nedanstående giganter. Här har vi listat vad vid anser vara pophistoriens bästa sångerskor. Valen är baserade på ett flertal faktorer som bland annat röststyrka, räckvidd och karaktär.

Nilla är en fantastisk sångerska och låtskrivare från Helsingborg som skriver all sin musik själv och jag har den stora glädjen att jobba med. Här hittar du kvinnliga komiker, underhållare och ståuppare. Nilla har blivit en av mina allra bästa vänner och är en ständig inspiration. Hon är en av få som verkligen kan få mig att häpna genom sin enorma röst och sköna texter.


Hon har såväl orkester och kör som elektronisk musik och jazzkompositioner i sin verklista och har som kännetecken att röra sig i gränslandet mellan olika genrer. Taylor Swift är världens bäst betalda kvinnliga artist, enligt Forbes. Hon krossar konkurrenter som Beyoncé, Madonna och Rihanna i jakten på intäkter. De första åren av livet hade Gunnel inte någon kontakt med rättvisan.


Nu är hon Sveriges äldsta kvinnliga fånge, dömd mot sitt nekande för grov. Det var för mer än ett halvsekel sedan och anledningen var det ovanligt stora antalet kvinnliga medarbetare och därmed mängden kvinnofrågor i spalterna. Place är dock mest känd som sångerska och gitarrist i fantastiska Bush Tetras. Ett mer dansant New York-band. I detta sammanhang kan det även vara värt lyfta fram Lesley Woods från brittiska postpunk-bandet The Au Pairs.


Han kunde inte hålla sig. Timell var bara tvungen att penisskämta med sångerskan offentligt. Metoo-härvan, då han fick sparken, verkar ha gått spårlöst förbi.


Och tänk så många av dem som fått stå tillbaka för sina manliga kollegor – som alls inte på något sätt varit mer begåvade.

Extra kul då att Nationalmuseum uppmärksammar detta i utställningen ” Kvinnliga pionjärer – svensk form under mellankrigstiden” som pågår fram till den februari. Glosbe, online-lexikon, gratis. Bläddra milions ord och fraser på alla språk. Eftersom rockband är särskivet i titeln, och eftersom detta är en spelsida, så kan det lätt tolkas av rubriken som att du skulle skriva om en kvinnlig sångerska i ditt eget band i Rock Band. Förra veckan gick 4kvinnor inom den svenska film- och teaterbranschen ut i ett gemensamt upprop.


Nu gör 6kvinnliga sångare samma sak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg