torsdag 29 augusti 2019

Något gott att äta på kvällen

Boka Aetas och spara upp till med Agoda! Ja, det går att äta mellanmål på kvällen och samtidigt gå ner i vikt. Att man inte skulle kunna äta efter klockan 18. Men däremot är det fördelaktigt att välja lite smartare mellanmål på kvällen om man vill optimera fettförbränningen – livsmedel som håller socker- och insulinnivåerna nere!


Genom att välja rätt livsmedel kan du äta sent på kvällen utan att riskera att sömnen blir störd. Av Thowe Wagner Larsson Det finns olika rön kring huruvida man ska äta på kvällen eller ej då många säger att ämnesomsättningen går ner och våra kroppar lättare lägger på sig fett.

Förutom en stressig vardag kan sömnproblem även bero på maten du stoppar i dig. Men det finns även mat som hjälper kroppen att slappna av och sova bättre! Ibland är man sugen på något gott på kvällen men vill inte äta något onyttigt. Då är det enkelt att slänga ihop lite fröknäcke att kunna sitta och knapra på. Snabba att baka, goda att äta och dessutom innehåller det inte socker.


Därför kan det vara toppen att äta något av dessa livsmedel till kvällens middag. Precis som fisk och skaldjur innehåller även ananas en aminosyra, närmare bestämt tryptofan. Den här frukten kan då vara den perfekta avslutningen på en god middag.


Ananas får en ofta att drömma sig bort till en exotisk plats.

Den stora måltiden äts sent på kvällen när det är svalare och förklaringen till att människor runt Medelhavet klarar att hålla vikten är att deras totala intag inte överskrider deras energiförbrukning och att intaget läggs på en sådan nivå att de kompenserar för de negativa effekterna av att äta sent. Jag önskar tips på något gott att äta till kvällen. Känns som vi snöat in lite vad gäller helgmys mat och alternerar mellan några rätter och vissa börjar vi tröttna på.


Har ni några goda tips att delge? Gärna recept förstås Vi äter allt Tack på förhand! Tips på vanor som ger en god hjärnhälsa Mental hälsa. För att ta hand om vår kropp på bästa sätt behöver vi äta en näringsrik och varierad kost och ägna oss åt någon form av motion men även hjärnan behöver sitt för att må bra.


Här kommer några tips på hur du blir bättre på att ta hand det du har i knoppen. Oftast har man begränsad tid att laga mat. I denna kategori finns recept som går snabbt och lätt att göra.


En lunch tar max minuter. Vi får ofta höra att man inte ska äta efter en viss tid på kvällen , för att då äter vi en massa onödiga kalorier och det påverkar hur vi sover på natten. Recept med bilder steg för steg. Men att sova med en tom, knorrande mage är ju helt omöjligt för många av oss även det! Det finns mat som inte är bra att äta på kvällen och som kan förhindra att du sover ordentligt.


Undvik livsmedel som kött på kvällen. Vi är oftast borta hemifrån hela dagen och när vi kommer hem är vi hungriga. Då vill vi gärna äta något som gör att vi känner oss ordentligt mätta.


AV Thowe Wagner Larsson Det finns olika rön kring huruvida man ska äta på kvällen eller ej då många säger att ämnesomsättningen går ner och våra kroppar lättare lägger på sig fett.

Bara för att du har stressigt på morgonen så betyder det inte att du inte kan käka något lyxigt och gott. Jag skulle vilja kunna äta något som är enkelt och inte behöver tillagas - vad skulle det kunna vara? Det finns många jättebra alternativ till godis, kex och choklad på kvällen. Vad har du ätit tidigare under dagen och vad har du tänkt äta på kvällen ? Om du är en stillasittande person som ligger i soffan hela kvällarna så finns det ingen anledning att äta sena kvällsmål, menar hon. Om du däremot har tränat så är det inte bara en god idé att äta på kvällen , då är det ett måste.


NÄR KAN JAG SENAST ÄTA PÅ KVÄLLEN ? Jag har fått lite olika svar. Inte för sent, inte efter klockan med mera. Jag lägger mig ganska regelbundet, vid 2 och har blivit så kvällssugen på något.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg