måndag 5 augusti 2019

Lammracks

Ett mört och smakrikt kött. Här har vi dukat upp våra lammracksrecept, voila! Lamm och lammracks är väldigt gott och också perfekt påskmat.


Det här är ett enkelt recept med rostade rotfrukter som kommer att göra succé vid din påskmiddag. Serveras med rostade rotfrukter samt syrlig örtsås.

Lammracks med rosmarin, oregano, timjan och persilja. Lamm är väldigt gott kött, och lammracks är lite extra festligt tycker jag. Vällagade lammracks med rostade rotsaker.


Till lammracksen och de rostade rotsakerna serverar du en underbar balsamsky med balsamvinäger, honung, apelsinjuice och. Men det är lätt att råka steka racksen så de blir torra. Här är steg för steg hur du lyckas med riktigt.


Grillade och marinerade lammracks med förslag på tillbehör.

Blir goda i en marinad med vitlök, rosmarin, timjan, salvia, citron och vinäger. Tänk på att köpa lamm av god kvalitet. Det består av halva lammsadeln, alltså kotlettraden med revben från främre delen av ryggen. På hösten brukar det finnas lammracks att köpa i de flesta välsorterade livsmedelsbutiker.


Om inte går det nästan lika bra med lammkotletter. Du kommer inte att ångra dig! Snyggdetalj med attityd. Grilla hela och njut av saftigt, smakrikt kött.


Dela i små kotletter och stek en snabbmiddag. Krydda med vitlök, svartpeppar. Välj mellan hemleverans eller upphämtning i butik. Nästa gång ska jag rensa ” benen” på racksen innan de åker in i ugnen så ser det lite finare ut vid servering.


Blanda ihop olivolja med skal och saft från limen, honung, pressad vitlök och chiliflakes. Låt lammracks en ligga i marinaden minst timme. Här finner du recept, tips, inspiration och matinspiration för enkel vardagsmat, festligare måltider, bakningoch olika mellanmål.


Matinspiration alla dagar i veckan!

Så lyckas du med saftiga lammracks , steg för steg. Det blir inte mycket lättare än så här att grilla lamm. Med detta recept blir det perfekt!


Lamm trivs ypperligt med mynta och lägg till en salsa så har du hittat höstens favorit! Håll koll på vilken innertemperatur som gäller för just det köttet du ska ha. Ska du steka eller grilla det?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg