måndag 26 augusti 2019

Lanzarote klimat

De högsta temperaturerna är för det mesta i juni, juli och augusti då solen lyser generöst och himlen är vackert blå. Vädret på Kanarieöarna: Sommaren domineras av högtryck. Under vinterhalvåret däremot en viss lågtrycksaktivitet. Under sommaren dagstemperaturer nära grader och i det närmaste torrt.


Viktig semesterinformation Här finns all den information man behöver för att kunna planera och förbereda semestern och mycket annat smått och gott. På dagarna under sommaren är det mellan och grader varmt och på nätterna omkring grader.

Vattentemperaturen i Atlanten ligger på grader under sommaren och grader under vintermånaderna. Lanzarote väder och klimat. Väder, klimat och temperatur har en avgörande påverkan på din resa, oavsett om det gäller soltimmar eller vattentemperatur. Här får du en året runt överblick över väder och klimat för Puerto del Carmen.


Det hjälper dig att planera din semester och hitta den bästa tiden på året att resa till Puerto del Carmen. Se temperatur, medeltemperatur, vattentemperatur, regndagar per månad och antal soltimmar per dag för Puerto del Carmen. Kom och upptäck den med reseexperterna på spain- lanzarote.


La Gomera har ett behagligt klimat året runt med en genomsnittstemperatur på grader, men det är stora lokala skillnader. Kustområderna är varmast och har minst regn – runt 2millimeter per år.

Kommer du upp på höglandet regnar det mycket mer, runt 9millimeter per år, och mycket lägre temperaturer även mitt i sommaren. Vi förhandlar så att du slipper. Det finns heller inga grå novemberdagar. Här är Lottie Knutsons guide till öns speciella känsla. I nationalparken Timanfaya kan du rida kamel till Montañas del Fuego (”eldens berg”) och äta kratergrillat kött på restaurang El Diablo.


Runt ön finns spännande utflykter och sevärdheter. Timanfaya där den vulkaniska berggrunden har skapat platser med otroligt speciell natur. Här finns flera badorter med sandstränder, bra dykning och massor av sevärdheter.


Klimatet förändras då man rör sig uppåt mot öarnas bergstoppar. Tack vare det subtropiska klimatet är årstidväxlingarna små och det sägs att kanarieröarna har en evig vår. Up to days of daily highs, lows, and precipitation chances. Resa väder och klimat. Denna unika ö välkomnar över miljoner turister varje år.


Det unika läget nära Afrikas kust ger ett enastående klimat och många turister återkommer år efter år. Sol och gyllene stränder varvat med kultur, aktiviteter och intressanta naturupplevelser är helt enkelt en oslagbar kombination. I och med det milda klimatet får fler och fler turister upp ögonen för Costa Blanca. Dessutom anser Världshälsoorganisationen WHO att Costa Blanca är ett av världens mest hälsosamma ställen att leva på.


Då tittar man dels på alla de soldagar, ungefär 3dagar per år, som råder här.

Gå till ditt privata område med verktyg för din resa. Ta dessutom del av exklusiva erbjudanden och personligt anpassad information om det som intresserar dig mest.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg