torsdag 8 augusti 2019

Latin ordspråk

Ab ovo: Från ägget,från allra första början. Horatius) Abusus non tollit usuMissbruket upphäver inte det rätta bruket: Acta fabula est, plaudite. Här finns ordspråk på latin som väggtext.


Vi gillar produkter som förgyller vardagen! I webshopen finns ett stort utbud för dig som uppskattar grafisk form.

Naturen har gett människan en tunga, men två öron, för att vi ska höra dubbelt så mycket som vi säger. Hitta fler latinska ordspråk här. Skillnaden mellan talspråk och skriftspråk i romarriket var redan tidigt stora och accelererade. Europa dock främst i skriftspråket. Här kommer det att finnas några av dem.


Antag att du är en idiot. Tala med bönder på bönders vis och med de lärde på latin.

När de invanda mönstren bryts, kan helt nya. Gammalnordiskt ordspråk ) Ödet skrattar åt sannolikheter. England) Den ödet vill förgöra slår det först med vansinne. Färöarna) Man får äta sitt gräs där ödet tjudrat en.


Västafrika) Ödet leder den villige, men släpar den ovillige. Vi skulle vilja påstå att latin är starkt förknippat med visdom, och därför valde vi att sammanställa den här listan med latinska ordspråk. När man tar en titt på dessa latinska ordspråk så ser man verkligen hur mycket kloka saker som har sagts genom åren. Häng med i ytterligare en omgång av Isabella Bjurström-Watts språkskola och lär dig kloka ordspråk som du kan underhålla dina vänner med.


Skrattar bäst som skrattar sist. Ropa inte hej förrän du är över bäcken. Exempel: atrofí, arachnoidéa, choledóchus, ependy´m mm.


I nästa ögonblick kan det hända, som bara sker vart hundrade år. Man lär inte för skolan utan för livet. Travesti på ett känt ordspråk.


Att ta medicin är inte roligt, men att ha roligt är en bra medicin. Här hittar du roliga ordspråk om livet, kärlek, de latinska och vackra citat om vänskap.

Ordspråk citat och julklappsrim smart uppdelat i kategorier. Bakom en av dessa döljer sig en kärlekshistoria som du kan läsa om på latin. Många vill idag använda latinska citat och ordspråk i sina tatueringar.


I det här avsnittet får du lära dig vad några vanliga ordspråk på latin egentligen betyder. Examples translated by humans: proverbium. Ge din älskade eller bäste vän ett kärleksbudskap!


Obs: Verbet carpere har den bokstavliga betydelsen att plocka, plocka, särskilt med hänvisning till plockning av frukt och blommor, och användes bildligt av de romerska poeter att betyda att njuta av, använda, utnyttja. Latin-ordspråk -Fånga dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg