fredag 23 augusti 2019

Latinsk ordbok medicin

Registret är det största oberoende digitala biblioteket över medicinsk terminologi och grundar sig på boken. Läkemedelsberäkning är för varje sjuksköterska och läkare. Metriska systemet Enhetsfaktor När man anger värdet av en. Medicinska basmorfem, prefix och suffix Medicinska termer är. Enhetsomvandlare Omräknare för konvertering mellan avstånd.


Uttalen är ofta försvenskade i medicinsk praxis. Exempel: atrofí, arachnoidéa, choledóchus, ependy´m mm. De ord som här finns medtagna är huvudsakligen. Bläddra milions ord och fraser på alla språk.


Secondary Sidebar Sök Lexikon24. Elementära kunskaper i latin underlättar studier av medicin genom att termer och namn får betydelser som man annars vore omedveten om. Det område där detta märks allra tydligast är anatomin, där i princip alla strukturer har namn som utgörs av latinska ord (och låneord från grekiska). Här hittar du förklaring till många av de termer som används inom sjukvården med inriktning på läkemedel och mediciner. Synonymer Hitta synonymer.


Ordlistor inom medicin. Ahlberg-Lundqvist-Sörboms latinsk -svenska ordbok är en klassiker och ett självklart hjälpmedel för alla som studerar latin eller på annat sätt kommer i kontakt med det latinska språket. Användarvilkor: Allt innehåll på denna internetsida, inklusive ordbok , verb, definitioner och annan referensdata är endast till för informationssyfte. Denna information ska inte betraktas som komplett eller uppdaterad. Swensk- latinsk ordbok.


Den digitala versionen består av bilder av de tryckta boksidorna och OCR-tolkad text. Den svenska texten i ordboken är satt med frakturstil. Alltid bra priser, fri frakt från 1kr och snabb leverans. Han har också gjort en vidareutveckling av ordbokens text, med avancerad sökfunktion.


Latinsk ordbok medicin

Latin-svensk ordlista. För uttalet i klassisk tid gäller att de flesta bokstäver hade samma ljudvärde som i svenska. Den här utgåvan av Norstedts latinsk -svenska ordbok : 30. Kom in och se andra utgåvor eller andra böcker av samma.


Definition från Wiktionary, den fria ordlistan. Hoppa till navigering Hoppa till sök. Böjningar av latinsk Positiv Attributivt. Här ges ett urval där ä ven förklaringar av betydelserna på svenska ingår.


Latinsk ordbok medicin

Nationalencyklopedins engelska ordbok (hv) NE:s engelska ordbok är ett lexikon med en svensk-engelsk del. Det vet däremot Pessoaforskningen som är på väg att bli en latinsk motsvarighet till den anglosaxiska Joyceindustrin. Men går man till en latinsk ordbok får man en tydligare bild av dess ursprungliga innebörd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg