torsdag 1 december 2016

Gummi tarzan budskap

Gummi tarzan budskap

Köp boken billigare på Adlibris. Ivan har det inte lätt. Vare sig med krånglande bokstäver i läseboken eller med skyhöga plintar i gymnastiksalen. Och inte får han någon hjälp.


Gummi - Tarzan är en mobbad pojke och humorn är stundvis rå och kanske svår för de mindre att förstå. Därför stannade vi ibland upp i läsningen och pratade om mobbing och hur man skall vara en bra kompis och förälder. Han är inte stor snarare liten och tunn och inte speciellt snygg. Istället får han själv en massa stryk.


Huruvida Gummi - Tarzan ska läsas högt eller tyst i en klass och hur det fortsatta arbetet om mobbning ska fortlöpa är upp till läraren, men jag ska härmed delge mig av en givande metod i en mellanstadieklass. I en mellanstadieklass kan man läsa Gummi - Tarzan både tyst och högt. Gummi - Tarzan av Kirkegaar Ole Lund: Ole Lund Kirkegaards mest berømte bok Ole Lund Kirkegaards univers er fylt av oppfinnsomme, lekende og umulige unger. Og av alle disse er Gummi - Tarzan den mest berømte.


Han har ingen store muskler og kan ikke jule opp noen. Läste faktiskt Gummi - Tarzan för mina elever i våras när de gick i trean. De skrattade halv ihjäl sig…Nu läser jag Guldhjärtat av Ulf Stark för samma barn som nu går i 4:an.


De älskar den, både killarna och tjejerna sitter och lyssnar spänt. Det vigtigste element i mange af Ole Lund Kirkegaards bøger, er forholdet mellem barn og voksen. Det vil jeg derfor sætte fokus på i denne opgave via et udgangspunkt i bogen ” Gummi - Tarzan ”. Specielt forholdet mellem far og søn.


I huvudrollerna ses Alex Svanbjerg, Otto Brandenburg, Peter Schrøder och Susanne Heinrich. Skip navigation Sign in. This video is unavailable.


Dette materiale er skrevet af Judith og Ulrich Breuning. Analyse og fortolkning 3. Gummi Tarzan er en børnebog, som er en klassiker i den danske folkeskole. Han påverkades en hel del av Astrid Lindgren. Familjen döpte till exempel sin hund till Pippi. Når man taler litteraturpædagogik, er det vigtigt at fokusere på to aspekter vedr.


Gummi tarzan budskap

Disse to aspekter er vores udgangspunkt for en konkretisering vedrørende opgaver i undervisningen. Men en dag møder han en heks, som tryller ham om til den bedste til alting! Vad är bokens budskap ? Hur förhåller sig författaren till huvudtemat?


Det allra viktigaste är att du motiverar varför du tycker att saker var bra eller dåliga! Skriv hellre till exempel ”Slutet var bra därför att det inte alls var som man hade väntat sig” än bara ”Slutet var bra”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg