torsdag 22 december 2016

Barnbidrag utbetalning

Du kan se din utbetalning på Mina sidor åtta dagar innan pengarna kommer. Vad händer med barnbidraget när barnet fyller år? När barnet fyller år får du inte längre barnbidrag för hen.


Barnbidrag utbetalning

Hur länge barnet får barnbidrag beror på när barnet fyller år. Behöver man söka barnbidrag ? Du behöver inte ansöka om barnbidraget – det betalas ut automatiskt om vårdnadshavaren och barnet är försäkrade i Sverige. När syns utbetalningen på Mina sidor? Den första utbetalningen kommer månaden efter att barnet har fötts.


Om du har adopterat kommer den första utbetalningen månaden efter att du fått barnet i din vård. Pengarna kommer senast den 20:e varje månad. Därför hoppas vi att du med denna sajt skall få all den information om barnbidragen som du behöver, välkommen!


Barnbidrag utbetalning

Ett barnbidrag är en typ av bidrag i form av ekonomisk ersättning som du som förälder kan få från staten. Pensionen utbetalas till barnet om någon av föräldrarna avlidit. Utbetalningen tills barnet fyllt år. Om du har två barn som fyllt år under januari – juni och en trettonåring, gör ditt flerbarnstillägg uppehåll under sommaren. Hela flerbarnstillägget för juli, augusti och september betalas ut i mitten av oktober.


Du får fortfarande barnbidrag för trettonåringen. Detta var förvånansvärt vid denna tiden då det allt som oftast var mannen i hushållet som var försörjaren och hade hand om ekonomin i hushållet. FPA betalar barnbidrag för alla barn som är stadigvarande bosatta i Finland.


Barnbidrag utbetalning

Bidraget betalas fram till slutet av den månad då barnet fyller år. Rätten till barnbidrag grundar sig på bosättning i landet. Under utbetalningar på Mina sidor kan du se din utbetalning åtta dagar innan pengarna kommer.


Barnbidraget är skattefri. I tabellen nedan så ser du hur mycket ni får i flerbarnstillägg. Jag har även lagt med hur mycket tillägget blir per barn när man späder ut summan.


Som du ser så ökar utbetalningen per barn i takt med att antalet barn ökar. Efter det att ett barn fyller år så betalas inte längre något barnbidrag ut. Istället betalas studiebidrag ut, förutsatt att barnet studerar. Det månadsbelopp som skall utbetalas i barnbidrag eller flerbarnstillägg avrundas till närmast högre hela krontal.


Regeringen meddelar närmare föreskrifter om sättet och tiden för utbetalningen. Vem har rätt till barnbidrag ? Alla barn som bor i Sverige har rätt till barnbidrag. Till barn räknas man i det här sammanhanget tills det att man fyller år. Första utbetalningen sker månaden efter barnets födelse. Du kan ansöka om ensamförsörjartillägg om du inte är gift eller sambo eller om du flyttat från din partner i syfte att avsluta samlevnaden.


Vi som startat sajten gjorde detta för att vi själva hade svårt att hitta denna information på internet. En intressant sak med utformningen av detta barnbidrag , var att det endast betalades ut till mamman. Vi hoppas du hittar vad du söker efter på sajten! Om du har frågor eller kommentarer kring sajten så är du välkommen att höra av dig.


När ett barn som uppbär förlängt barnbidrag och har fyllt år (därmed blir myndig) eller gift sig får han eller hon bidraget utbetalt till sig själv. För barn över som går i gymnasiesärskolan eller grundskolan utgår förlängt barnbidrag , som betalas ut av Försäkringskassan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg