fredag 9 december 2016

Kvinnor objekt media

Kvinnor objekt media

Tag kontakt och få hjälp idag. Nya inkomstmöjligheter. Män och kvinnor tenderar att framställas olika i media , vilket ofta bygger på stereotypa uppfattningar om könen. Män tenderar att skildras som aktiva och med egenskaper som beslutsamhet, styrka och mod.


Kvinnor däremot framställs istället som passiva objekt , ofta leende och representerar det som är mindre allvarligt. Men de syns mest inomhus, i rollen som mor och hemmafru, arbetande med traditionella hushållssysslor. Männen däremot rör sig fritt på vägarna och erövrar landskapen.


Kvinnan som är ute och kör snöskoter i Liberos blöjreklam. Visst, det finns undantag. Där förbinder sig Sverige och 1andra stater att arbeta för att öka representationen av kvinnor i medierna, att aktivt motverka stereotypa könsskildringar, samt att ge kvinnor större tillgång till medier. Kvinnor utgör hälften av världens befolkning, men förekommer bara i en knapp fjärdedel av det globala nyhetsflödet.


Kvinnor objekt media

Jag borde vara luttra men det kanske också är bra att jag aldrig blir det. Bilderna på kvinnor och unga flickor i extremt sexualiserade poser, reducerade till objekt slutar aldrig göra ont. Män skiter fullständigt i vad konsekvenserna blir av deras sexualisering och objektifiering av kvinnor. Få rabatt Följ oss på Instagram och signa upp dig för vårt nyhetsbrev och få rabatt på hela din beställning!


En naken kvinna med en parfymflaska mellan benen. Den här typen av reklambilder är tyvärr inte främmande för oss att se. Vi är på gränsen till hjärntvättade när det gäller kombinationen kvinnokroppar och försäljning. När kvinnan också måste se ut på ett vist sätt inom media sänder det också ut fel signaler. Hur många artiklar om bantingsmetoder ser man inte om dagen som är riktad till kvinnor ? Samtidigt som det råder snedvridna perspektiv på hur kvinnan ska se ut, så tittar alla 13-åringar på sig själva i spegeln och analyserar sina fel.


Kvinnor objekt media

Begreppen sexualisering och sexuell objektifiering, i synnerhet av kvinnor , är en viktig idé i feministisk teori och psykologiska teorier som härrör från feminismen. Grundläggande för könsmaktsordningens idé är synen på kvinnan som sexuellt objekt snarare än som subjekt eftersom kvinnan föder barnen. Onaturliga skönhetsideal och objektifiering av kvinnor i reklam skapar en snedvriden kroppsbil låg självkänsla och dålig självbild som leder till utbredd psykisk ohälsa och ätstörningar. Flickor och kvinnor kan inte röra sig fritt utan att mötas av bilder som framställer kvinnor som sexualiserade objekt. Tillverkad i en stum kvalitét.


Maskintvätt grader. Färg: Medium Blue Denim. Midiklänningar - modevärldens mångsidiga älskling! Med sin knälånga kjol är den perfekt att klä. Tron att kvinnor bara gör gott osynliggör också kvinnors bidrag till patriarkala normer och strukturer.


Ett exempel är hur det brukar framhållas att kvinnor tar det största ansvaret för barnuppfostran. Samtidigt tas mammors ansvar för att söner blir sexistiska sällan upp. I våras skrev jag en ledare på temat. Du som jobbar med media , video, TV, reklam och marknadsföring, och som har kvinnor i din familj eller omgivning – se dokumentären ”Miss Representation”, och läs sedan vidare om vad du kan göra för att unga kvinnor ska bli uppmärksammade för sin kompetens och sitt intellekt istället för sitt utseende.


Analysen i studien utgick därför från ett genusperspektiv där dagspressens bild av den kvinnliga brottslingen och de förväntningar som ställs på unga kvinnor blev centrala att diskutera. Den två och en halv minuter långa filmen visar kvinnor som håller upp extrema, men tyvärr vanliga exempel på sexistisk reklam samtidigt som de med hjälp av torr humor kritiserar annonserna, skriver AdWeek. Kvinnor ses som objekt att fånga” Efter två uppmärksammade gruppvåldtäkter i Indien har kvinnors säkerhet återigen hamnat på agendan.


Jag är chockad och känner mig ännu mer osäker”, säger 27-åriga Apra Vaidya, som redan försöker undvika att vistas ute kvällstid i Delhi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg