fredag 30 december 2016

Uppsats engelska 6

Engelska - Exempel på bedömda elevtexter Här ges exempel på bedömda autentiska elevtexter som illustrerar betygsnivåerna E, C och A för Engelska 6. Underlaget för exemplen är uppgiften Temptations , där eleverna kunde välja mellan ett utredande ämne (Innocent Fun or Dangerous Possibilities?) eller ett argumenterande ämne där det fanns flera olika valmöjligheter. Visar resultat - av 1uppsatser innehållade orden exempel på engelska. Uppsatser om ENGELSKA. Att skriva uppsats (på engelska ) Planering är A och O!

Här följer ett förslag på arbetsmodell när du fått ett ämne att skriva o Tänk! Vad skulle man kunna skriva om och varför? Kasta ner alla idéerna som börjat flöda på ett papper (brainstorming) Läs igenom idéerna och fundera på vilka som är. Abstract är en kortare sammanfattning av uppsatsen.


Vanligtvis skrivs abstractet i slutet av uppsatsskrivandet då man är stressad och allmänt trött på sin uppsats. Det kan göra att texten blir slarvig och tråkig att läsa. D- uppsatsen bygger vidare på en tidigare C- uppsats (handlar om metodutveckling), vilket även nämns i den svenska sammanfattningen.


Det gör att jag borde nämna C- uppsats även i den engelska sammanfattningen.

Här hittar du mängder av uppsatser i ämnet Engelska som du kan inspireras av. Använd våra goda exempel för att få lite hjälp på traven när du skriver din egen uppsats i Engelska. Det engelska språket finns runtomkring oss varje dag, i musiken vi lyssnar på, i tv- serierna vi ser och bara bland människorna vi möter i vår vardag. Men så fort du börjar skriva din avhandling kommer du upptäcka att det är svårt med akademiskt skrivande på engelska ! Ofta vet du exakt hur du vill skriva på svenska, men kan knappt finna orden på engelska. Resultatet blir att du ofta gör samma ordval och inte kan hitta rätt sätt att skriva meningen på bra engelska.


Till dig som ska göra prövning i Engelska För att pröva kursen Engelska , ska du genomföra följande examinationer: Skriftligt 1. Du ska skriva ett läs- och hörförståelseprov. Tips på ämnen till en engelska uppsats ! Språkövning – en uppsats som skrivs i svenska, engelska eller något annat språkämne, där huvudfokus ligger på att kunna skriva en språkligt bra text, och kanske även att förstå litterära texter (t.ex. om uppsatsen går ut på att skriva en kommentar till en bok). Detta är bara en ren vision av din fråga, vilket indikeras av temat för uppsatsen. Hur man skriver en uppsats på engelska ? BIHANG (APPENDIX) Sådant material som är relevant att placera i anslutning till en uppsats , men som inte direkt passar in i själva uppsatsen , kan placeras i ett bihang (appendix). På så vis markerar man att man anser att läsaren kan tillgodogöra sig uppsatsen utan att läsa bihanget.


Precis som i föregående del har punkt 5. Diskussion delats upp i olika underrubriker.

Detta för att underlätta utläsningen av analyser angående de olika svars-områdena. Sista punkten i uppsatsen är punkt 7. Kortare uppsatser kräver oftast inte en sammanfattning. Det är först då du vet vad du faktiskt har skrivit. Sammanfattningen skrivs lämpligen när du är nästan färdig.


Det kan vara bra att, vid sidan om uppsatsen , också arbeta med ett utkast till sammanfattningen, som du formulerar om efter hand. Guiden består av kapitel, som du hittar nedan. Du behöver inte läsa dem i rätt ordning. Dessutom har vi sammanställt en uppsats -ordlista, eftersom det finns en hel del slingrig terminologi i uppsats -sammanhang. Omfångskrav och kvalitetskriterier på uppsatsen varierar efter utbildningsnivå och utbildande institution.


Termen uppsats används ibland även som synonym till essä, och kan då även åsyfta skönlitterärt innehåll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg