fredag 16 december 2016

Billig festmat för många

Tusentals erbjudanden varje dag. Ett gott bröd passar alltid bra att bjuda på när det är många kring bordet. Så som ett lättbakat långpannebröd med honung och en luftig focaccia med smak av rödlök och parmesan – eller ett härligt brytbröd med rosmarin. Billigare buffé – tips för budgetsmart festmat En snäv budget för bröllopsmat, festbuffé eller studentmottagning behöver inte alls bli tråkigt.


Sno våra smarta buffétrix och bjud in till en stor och rolig fest med mat som inte kostar skjortan. Att bjuda till fest är alltid trevligt och festmaten är ofta ett uppskattat inslag.

Här hittar du recept på enkel festmat som passar för många gäster. Här har vi samlat massor med förslag på billiga huvudrätter som passar finfint till festen, välj bland kyckling, sallader, pajer och mycket annat! Dags att samla vänner och familj på en riktig pangfest! Inled med salta tilltugg till drinken och duka upp paj.


Långpannan är bra att ta fram när du ska laga mat åt många , eller göra mycket mat och för att frysa och spara. Sötsaker som paj och tårta går att laga i långpanna, och även middagsfavoriter som kyckling, rotfrukter och potatisklyftor. Chili con Carne- en billig , stark och god maträtt som går att variera beroende på smak och ekonomi.


Fattiglappen lägger gärna ner lite gröna linser och morötter för att minska köttintaget men det går också att laga Chili sin Carne (Chili utan kött) med Quorn eller tofu.

Följ ditt hjärta när du lagar chilin så blir det perfekt! För vegetariskt alternativ kan kycklingen bytas mot quornfilé. Förslag på tillbehör couscoussallad som är gott, snabbt, billigt och enkelt att laga och förbereda åt många.


Gott är också en tomatsallad eller potatissallad - här med rödlök, vitlök och linser i marinad. Som sås till en enkel yoghurtsås - billigt och lättlagat. Festmat behöver inte vara svår och dyr. För dig som känner att du vill lyxa till det lite mer kan du slå till på en fylld fläskfilé med mozzarellaost och parmaskicka.


Fylld Fläskfilé: Italienska godsaker som mozzarellaost, parmaskinka och färska. Ingen fara – god mat går att fixa ändå. Lyxig helgmat för en billig peng. Här är några av våra billiga ,. Hitta inspiration till billig vardagsmat som dessutom smakar riktigt gott!


Vintern är här och det betyder för mig en längtan efter varm mat med hög mysfaktor. Ni vet, go ni vet, mättande samtidigt som en kram från en italiensk, kärleksfull matmamma. Ikväll blir det lasagnefest i rutan! Ja, alltså massa annat också såklart, men jag ska laga en favorit som jag kom på ganska nyligen.


Ska man laga mat på ett främmande ställe kan man aldrig vara säker på att det finns värme- kyl o frysmöjligheter i den utsträckning man tänkt sig. Ett härligt sätt att bjuda till fest när man är många.

Man kan komma och gå lite som man vill. Bra att bjuda på när man har fest för olika åldrar, då kan det vara svårt att få alla och sitta still. Min pojkvän ska ha 25-årskalas och ska bjuda lite folk mest hans släkt på dagen och nu ska vi bjuda på mat.


Jag ska bjuda på välkomstdrink och middag. Jag har tänkt mig nån typ av buffé eller liknande. Det får inte bli för dyrt. Tips på bra o billig mat till många ? Laga våra goda recept på festmat som ger mätta och nöjda gäster!


Recepten är enkla att göra och många har bilder steg för steg. Ett recept på god festmat med laxfilé.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg