fredag 3 juni 2016

Gravid v 31 viktuppgång

Få massor av klubbförmåner, gratis! Ta del av förmåner och erbjudanden. En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online.


När du är gravid i vecka så är barnet nästan fullt utvecklat. Det som saknas är viktuppgången.

Som gravid i vecka så känner du dig säkert tröttare än tidigare och du blir lätt andfådd. Läs allt om din graviditet i vecka 31. Bebisen tar nu nästan upp hela din mage. Din kropp samlar på sig vatten, särskilt fötter och vader kan bli svullna.


Hur mycket ska man gå upp i vikt när man är gravid ? Vad som är en normal viktuppgång under graviditeten beror på dina personliga förutsättningar och vad du vägde innan du blev gravid. En gravid kvinna som var mycket smal innan hon blev gravid går ofta upp mer i vikt än en kvinna som vägde för mycket redan innan graviditeten. Samma här, men med tvillingar.

Gick upp på veckor förra gången och ytterligare två på lika många övertidsveckor. Barnet väger i graviditetsvecka drygt ett och ett halvt kilo. Din kropp börjar nu kännas tung och det börjar nu bli vanligt med foglossning och ryggproblem.


Livmodern börjar närma sig revbenens nedre kant. Många gravida känner sig tunga och otympliga. Det är olika från person till person hur mycket man ökar i vikt. Du som är gravid andas ut och in mer luft än vanligt vid varje andetag.


Lungkapaciteten har ökat från 5till 8kubikcentimeter luft per andetag. Vilken viktuppgång som är lämplig under graviditeten varierar från person till person, och beror mycket på hur lång man är och mycket man vägde innan graviditeten. Verktyget kan användas för att beräkna ditt BMI, lämplig viktökning vid slutet av graviditeten, samt ungefärlig lämplig viktökning för din graviditetsvecka. Viktnedgång och fysisk aktivitet ökar den barnlösas chanser att bli gravid.


Frukt och grönsaker minskar risken för missfall, visar ny forskning. En brittisk studie visar att en balanserad diet, där grönsaker och frukt ingår, är mycket viktig för gravida kvinnor. Om du varit överviktig redan innan du blev gravid kan det givetvis vara bra att inte lägga på dig så många kilon.


Lagom viktuppgång minskar risken för graviditetsdiabetes och högt blodtryck. Förlossningen brukar också bli lättare om du inte går upp alltför mycket i vikt.

Gravid vecka - Viktuppgång. Vi har gainer för viktuppgång! Svårt att gå upp i vikt? Gå med i Liberoklubben och ta del av artiklar om graviditet, familj och barns utveckling. Viktigt äta bra – även som gravid.


Känner man så blir det såklart lite jobbigt när barnmorskan pratar om hur viktigt det är att äta rätt och att röra på sig, säger hon. Snart dags och här har ni mig: en mage som ser ut som om den ska spricka, men i övrigt en helt vanlig kropp. Sv: Viktuppgång under graviditet?


I mitt fall var det hormoner. Den ser vid det här laget helt mänsklig ut och liknar en liten bebisdocka. Ansikte och kropp liknar dem hos en nyfödd. Ponera att graviditeten även denna gång väger kilo, efter dagar av kissande och blödande så har jag sen kilo att gå ner till utgångsvikten som den var när jag blev gravid i januari. En viktökning på två till fem kilo är genomsnittet runt vecka 17.


Vissa gravida går upp betydligt mer - andra tappar vikt eftersom de mått så illa. I graviditetsvecka händer intressanta saker inne i din mage. Gå upp i vikt med rätt träning och rätt gainer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg