torsdag 2 juni 2016

Ansöka om dagisplats trelleborg

Enkelt och tryggt sätt att köpa begagnat. Här kan du ansöka till skola, förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem. För att påbörja en ansökan väljer du flik för den verksamhet som du är intresserad av.


För att kunna göra en ansökan måste du ha svenskt personnummer eller samordningsnummer. I Trelleborg finns ett stort urval av förskolor.

De kommunala förskolorna har Trelleborgs kommun som huvudman och de fristående förskolorna har annan huvudman än. Du kan ansöka om plats i förskola och pedagogisk omsorg på tre sätt. Din ansökan når oss direkt om du ansöker via e-tjänst. Om du väljer blankett måste du själv skicka in den till oss med post eller lämna in den i vår kundtjänst. Via e-tjänst med e-legitimation.


Du ansöker om plats i kommunal förskola genom att fylla i e-tjänsten som vi länkar till högst upp på sidan. Om du inte har BankID kan du ansöka via blanketten Förskola - ansökan som finns på sidan Självservice inom förskola och pedagogisk omsorg.

Kontakta Servicecenter om du vill ha hjälp att skriva ut eller fylla i blanketten. Ansök om förskoleplats eller pedagogisk omsorg. Ansökan till förskola och pedagogisk omsorg kan göras sex månader innan plats önskas.


Ansökan kan göras när som helst under året, nya barn placeras året om , men det finns alltid flest lediga platser vid terminsstarten i augusti. Om du efter beslut av skattemyndigheten har beviljats adresskydd eller skyddad identitet måste du själv informera om detta i samband med att du ansöker om plats. Du söker då på pappersblankett.


Ta kontakt med Förskolekontoret så får du hjälp. Använd vår E-tjänst för att. Ansöka om plats till kommunala förskoleverksamheter och. Förskolechefen eller personal på avdelningen kontaktar dig och ni kommer överens om hur inskolningen ska gå till. Om du inte accepterar den placering du erbjudits, kommer ditt barn om du så önskar att stå kvar i kön.


Har du ansökt via papper får du ett vanligt brev. Om det finns flera barn i familjen är det äldsta syskonets personnummer ködatum, så länge det äldre syskonet finns i förskoleverksamheten. Vi försöker så långt det är möjligt att lösa så att syskon placeras på samma förskola. Boka tid för pass och nationellt id-kort Du behöver förboka tid för att ansöka om pass och nationellt id-kort.


Tänk på att vara ute i god tid.

Läs mer om ansökan, placering och barnomsorgsköer här. När ditt barn ska börja förskolan eller inom pedagogisk omsorg ska du ansöka om plats. Du kan göra din ansökan när som helst, men den aktiveras sex månader innan det datum du vill att ditt barn ska börja. Synpunkter, klagomål och beröm på barn och utbildning Till e-tjänsten.


Om ingen uppsägning görs omplaceras barnet automatiskt till fritidsverksamheten höstterminen det år barnet fyller sex år. När du ansöker eller vill säga upp en plats ska det alltid ske skriftligt. Anmälan till barnomsorg och omsorg på obekväm arbetstid görs på samma blankett. Första uttagningen sker i mars och har du ansökt i tid är det större chans att du får ditt förstahandsval. Du underlättar planeringen av verksamheten om du ansöker om plats i god tid.


Om vårdnadshavarna bor i samma hushåll blir båda vårdnadshavarna platsinnehavare och ansvariga för avgiften. Vårdnadshavare som inte bor i gemensamt hushåll ska ansöka om delad placering när behov av omsorg finns i båda hushållen. Varje hushåll ansöker var för sig, men barnet kan bara ha plats på en förskola. Om du tackar nej till erbjudande om plats eller om inget svar inkommer i tid så stryks barnets ansökan och du får vid behov ansöka på nytt. De fyra månaderna börjar då om.


Tacka nej via e-tjänst. Ditt barn har rätt till plats från och med att barnet fyller år. När du ska ansöka om en plats i förskola, familjedaghem (hos dagbarnvårdare) eller fritidshem behöver vi din ansökan i god ti minst månader i förväg.


Du kan tidigast ansöka månader innan önskat startdatum. Farliga föremål får inte föras in i lokalen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg