onsdag 3 oktober 2018

Bra svenska filmer 2015

Under år har Termo Original haft fokus på att utveckla dom bästa tänkbara underställen. Material som passar dom skandinaviska årstiderna och det varierande klimatet. Inte minst för svensk film med titlar som Efterskalv, Tjuvheder och Min lilla syster.


Vilka var de bästa filmerna ? Det jublas inte i den svenska filmbranschen. Innan publikmagneten ”En man som heter Ove” gjorde entré på juldagen kämpade de allra flesta svenska filmer med att nå sina publikmål.

Syn för det innebär att biobesökarna har missat flera fina historier och grymma. Queermusikaler, actionkomedier och lågbudget-sci-fi, det är filmer vi inte är direkt bortskämda med på svenska biodukar. Håll i er för nu kommer allt i ett. Dyke Hard är ett galet hobbyprojekt som utvecklats till en rejält underhållande biofilm.


Och årets absoluta kalkonfilm. Ingen höst utan minst ett biobesök. Här samlar Svenska Dagbladets recensenter sina recensioner från.


En hel del bra film släpptes här i Sverige, både svenskproducerad och internationella titlar.

Sign in to like videos, comment, and subscribe. Fillie Lyckow, 8 svensk skådespelare. Manoel de Oliveira , 10 portugisisk regissör och manusförfattare.


De bästa svenska filmerna genom tiderna En gång en klassiker, alltid en klassiker? Vi har sammanställt en filmhistorisk topplista med hjälp av filmkritiker och -akademiker. Här finns samtliga röstsedlar samlade. Här listar vi några av de bästa filmerna på svenska Netflix just nu.


Så mys ner dig i soffan och börja beta av listan – artikeln uppdateras löpande med nya titlar! Både nya filmer och klassiker. Hitta nya favoritfilmer på Play. Se svensk och utländsk film och välj bland populära klassiker och hyllade guldkorn.


Se de mest populära svenska filmerna och TV-serierna på Blu-ray och DVD. Köp storsäljarna direkt på nätet till bra priser och snabb leverans. Filmkritikerna Sveriges största filmblogg med filmtips på bra filmer. Här kan du hitta filmtips om både gamla och nya filmer.


Här är höstens alla svenska filmer. Jag bloggar främst om de bra filmer jag ser, betygsätter dem och ger dem eventuellt en plats på listan.

Men ibland bloggar jag även om filmer som gjort mig besviken Som den nörd jag är har jag här på bloggen en ständigt uppdaterad lista med de 5bästa filmerna jag har sett i mitt liv. ABSOLUT bästa franska filmer som jag faktiskt inte tror att du har sett. Har redan fått en svensk titel, Röjar-Ralf men jag föredrar av uppenbara skäl den engelska.


The man who killed Don Quixote. Ett liv senare har han sjungit Bellman som ingen annan och Taube bättre än Taube själv. Och skrivit egna visor som älskas av hela svenska folket, kanske mer nu än någonsin, tio år efter hans död.


Cornelis - riksbusen som blev genial poet. Det är om hans liv och hans konst den här filmen handlar. SFI-lärare har anmält att de är intresserade och vill använda filmerna.


Det är olika filmer som visar vardagen i Sverige, i olika tider. Det är bland annat filmerna Så som i himmelen,Grabben i graven bredvid och Mitt liv som hund. Ted Burr från USA är en av eleverna på SFI i Nacka, som har tittat på de svenska filmerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg