torsdag 4 oktober 2018

Phuket med små barn

Ta reda på vilka rabatter det finns för barn , och tänk på att kolla flygtiderna. När man reser med små barn kan det vara skönt med direktflyg, eller åtminstone slippa mellanlandningar med långa väntetider. Det tar drygt tio timmar till Phuket med direktflyg. Vi är två familjer som planerar en resa till Thailand i vinter. Vi har rest mycket och varit i Thailand massor av gånger men denna gång har vi små barn med oss (en treåring och på dryga året).


Vi vill gärna ha lite tips på schyssta ställen att besöka.

Våra favoriter innan är Koh Tao, Railay, K. Vi är en familj på två vuxna pch två barn (16) vi åker till Phuket i februari och ska vara i området i en månad. Har någon förslag på var vi åker? Vi vill inte bara vara i Phuket utan planerar att röra oss ut från området.


Gärna marknader samt något att göra med barnen. Restaurangbesöken i Thailand blir aldrig besvärliga med små barn. Välj en restaurang på stranden och slipp otåliga barn eller oro över att störa andra gäster.


Låt barnen springa på stranden, bygga sandslott och jaga krabbor medan ni väntar på maten eller när de ätit klart.

Logga in för att följa detta. Alltså det är verkligen inte lätt, men stället att träna är ju helt fantastiskt #128578; Kamala stranden precis nedanför Sunwing Kamala. Sigrid var inte så nöjd över de busiga små barnen som skakade bandet. Saga små kinder verkade tappat lite röd färg ikväll, så himla skönt.


Thailand största ö, Phuket , är en turistmagnet med svårslaget utbud. Här finns fina stränder, snälla korallrev, mystiska grottor med buddistiska helgedomar och ett intensivt nöjesliv som tar vid när solen doppat sig god natt. I staden Phuket finns både moderna butiker och stora marknader för den som gillar shopping.


Hej Någon som kan komma med lite tips när det gäller att resa med små barn (mån) till Thailand? I Thailand hade vi tänkt hyra en bosta gärna med lite högre standard när det gäller kök och badrum. Visst kan du åka longtailbåt med små barn och då skulle jag varmt rekommendera Tube Island (som dagsutflykt) men om det låter jobbigt så skulle jag istället rekomendera er att på Phuket bo på Nai Harn Beach som är bra mycket lugnare än Kata. Phuket är lyxigare med än mer turister och folk än Krabi så det är smaken som styr.


Jag reser i början på mars till Thailand tillsammans med min fru och mina två barn , och år gamla. Vi har redan bokar resrutten inkl hotell, och kommer köra totalt veckor, där vi är ca en vecka i taget på: Krabi (ao nang), Railey Beach (nätter), Koh Lanta, Phi Phi och avslutar med en vecka på Panwa beach söder om Phuket town. Ska du resa med barnen till Thailand i vinter? Här får du tips om vad familjen kan hitta på under semestern när ni befinner er i Phuketområdet. När ni tröttnat på strandlivet finns det mycket annat att se på Phuket.


Här kommer några förslag på aktiviteter när du är i Phuket med barn. Resor till Thailand med barn – ett perfekt resmål för barnfamiljer Skriven av: Annika-Myhre.

Efter att ha spenderat två längre perioder i Thailand med barn , tre respektive sex månader, skulle man tro att vi har fått nog. Sist de var där var det lilla barnet strax över året och det stora skulle precis fylla tre. Maten är fantastisk i Thailand! Klimatet, folket och stränderna också. Reser ni till Karon med lite större barn uppskattar de säkert ett besök på DinoPark.


Minigolfbanan med hamburgerrestaurang ligger på gångavstånd från Hotellet och har massa läskiga Dinobanor och fräcka effekter. Kanske inte vad man direkt förknippar med Thailan men lite variation kan vara kul! Vi dunderar på att åka till Karon Beach i mars och undrar om någon varit där med barn.


Lugn utan vattensport. Med små barn i Thailand. Mysig avslappet atmosfär. Jo, denna blogg kommer handla (delvis) om kåta små barn , men först måste det förklaras en del. Ingen skola på hela veckan för det prao.


Tyvärr så var jag sent ute med att hitta ett kul jobb så det blev lite av en nödlösning med min kompis på ett dagis från 09.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg