torsdag 11 oktober 2018

Typ av plommon

Den inkluderar förutom äkta plommon (Prunus domestica) även vissa närbesläktade ätbara plommonfrukter. Ibland förekommer flera namn och stavningar för samma plommonsort, i listan nedan har kända synonymer länkats samman så att de hänvisar till samma sortbeskrivningar. Olika typer av plommon.


Variationen av plommon är som sagt enorm, och för att bringa lite ordning har man delat in plommonen i olika grupper. Man ska dock komma ihåg att det finns sorter som är blandningar mellan dessa typer.

Krikon är ju en underart till plommon och alla stenfruktsträd ogillar beskärning. Ett äpple kan vara litet som ett plommon och det kan vara stort som en apelsin. De minsta är inte större än ett plommon medan de största kan väga ett par kilo.


Det smakade nästan mer plommon än vad de flesta nyplockade exemplar brukar göra. Ett rödlila plommon med oval form. Fruktköttet är ljusgult med söt smak. Sviskon är en typ av plommon som är blå eller blåvioletta, små, ovala med spetsig topp.


Kärnan lossar lätt och fruktköttet är fast och har högre sockerhalt än plommon.

Logga gärna in för att nyttja alla delar av siten. Synonymer är ord med liknande betydelser som kan agera utbytesord till varandra. Ett annat ord för plommon är krikon vilket gör dem till synonymer.


Ords betydelse beror ofta på sammanhanget, så är även fallet med. Santa Rosa, medelstort rött plommon med gult fruktkött och något syrlig smak. Från Italien, Spanien och USA under sommar och höst. Sviskon, är en typ av plommon som har blå eller blåvioletta, små, ovala frukter med sptsig topp. De fyra typerna av plommoner odlas i USA är japanska, krikon, Europeiska och amerikanska plommon och var och en har olika tillväxt krav och nivåer av sötma.


Vill du bevara plommonsmaken över höst och vinter är det bäst att göra någon form av sylt, marmelad eller kompott. Här är våra plommonrecept. Victoria- typ å ena sidan, och Reine Claude- typerna å andra sidan. I en utvidgad ana-lys som omfattade även ett 30-tal norska sorter, hittade vi emellertid en ganska tydlig uppdelning i två sådana grupper (Sehic et al., manus inskickat). Plommon används ofta i krämer och efterrätter, men har du någonsin provat använda den i långkoket?


Plommon ger en fantastiskt god sötma till många köttgrytor. Plommon är en stenfrukt som har en otroligt söt och fruktig smak. Kika runt bland våra recept med plommon och hitta inspiration.


De äkta plommonen skiljer sig från krikon genom att de har en tydlig trädform, större blad och frukter.

Kanske blir dagens middag en ny favorit! Variationen är som sagt enorm, och för att bringa lite ordning har man delat in plommonen i olika grupper. D et finns flertalet olika typer av stenfrukten plommon. Plommonträdet är ett fruktträd som började odlas mycket tidigt i mänsklighetens historia. Man tror att man först förädlade frukten någonstans kring Kaukasus.


Odlade plommon omnämns flera gånger i bibeln, och det finns idag inga plommonsorter som växer vilt. Plommonpaj och plommonchutney är två stora favoriter, likaså kräm, kompott och sylt med plommon ! Vissa sorter kan köpas både som års träd och 2-år träd eller som spaljéträd. RECEPT Plommon efterrätt. Tilltalande recept på efterrätter med plommon. Vi använder cookies, inklusive tredjeparts, på vår webbplats för att den ska fungera så bra som möjligt, förbättra och skräddarsy innehåll, rapportera om användningen av webbplatsen samt för riktad marknadsföring.


Rekommenderad dos: rekommenderas En halv kopp svart plommon dagligen, när frukten är tillgänglig på marknaden. Du kan också göra ett pulver av torkade frön och äta en tesked pulver med vatten två gånger om dagen. Guava har en hög koncentration av lykopen, en stor mängd av kostfiber och en god mängd av vitamin C och kalium. Jag började leta efter info om hur man gör.


Men alla beskrivningar av att torka plommon handlade om att involvera värme. I övriga fall om att torka i en spedifik torkmaskin. Men jag ville ju testa att torka utan att tillföra extra energi.


Typ soltorkade tomater.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg