torsdag 18 oktober 2018

Gamla sökmotorer

Internationella sökmotorer. Alexa All the Web AltaVista AOL Bomis. Marknadsföring på sökmotorer. Här är ett gäng sökmotorer med olika nischer som är värda att testa. Gopher-protokollet, Veronica respektive Jughead.


Idag finns det många specialiserade sökmotorer som låter dig söka inom vissa genrer.

En del sökmotorer är inriktade på kommersiella sajter. Söker man i dessa sökmotorer måste man vara medveten om att urvalet är begränsat och de resultat som man får vid sökningar är huvudsakligen från sajter som köpt sig en plats i sökmotorn. Vissa sökmotorer ger samma resultat eftersom de baseras på samma. Upplägget varierar utifrån vilken webbläsare du har, men som regel surfar du till den sökmotor du vill använda, trycker på menyknappen till höger och väljer Inställningar. Tryck för att välja den som standardsökmotor.


Detta var de sökmotorer som jag kan rekommendera. Det finns en uppsjö med fler sökmotorer och du får gärna tipsa om nya eller gamla sökmotorer om du vill att jag skall ta med fler på listan. Vilken sökmotor eller sökmotorer använder du själv?

Sökmotorerna blir allt innehållsrikare, snabbare och mera specialiserade. Samtidigt kvarstår de gamla problemen: bara en del av webben finns me nya sidor finns inte med och ändrade eller borttagna sidor ligger kvar. Men situationen är avsevärt bättre än för ett par år sedan. Klicka på Byt sökmotor under Sök i adressfältet med. Letar du efter gamla läns- och landskapskartor?


Tänk dig att du har en resebyrå på internet och får en bokning av hotell och flygresa från en och samma resenär, men via olika sökmotorer. Då kan resan räknas som paketliknande och omfattas av resegarantin, men bara om resenären är en privatperson. Altavistas fornstora glans har falnat sedan Compaq fick sökmotorn i sin ägo i samband med förvärvet av Digital. Men Compaqs utförsäljning av Altavista är inte enbart ett nederlag för pc-tillverkaren. I stort sett samtliga konkurrerande sökmotorer har utvecklats till omfattande portaler medan Altavista i huvudsak förblivit en sökmotor.


Hitta rätt säljmarknad och köpmarknad med vår sökmotor som söker igenom över 1siter. Den är snabb och nedskala och fungerar riktigt bra. Hans idé gällde en sökmotor på webben som effektivt skulle leta upp nya hemsidor och som ständigt skulle kontrollera om länkarna fungerar.


Tjänsten skapade han tillsammans med Louis Monier och Michael Burrows, som utvecklade indexeringen och sidan. De gav tjänsten namnet Altavista, vilket betyder “en vy från ovan”. Webbsida som lagrar gamla hemsidor.


Nån som vet vilken sida jag pratar om och har adressen?

Chrome har allt du behöver för att få ut så mycket som möjligt av nätet, till exempel snabba svar i adressfältet, översättning med ett klick och artiklar. Spela Spindelharpan ( gamla versionen) helt gratis! Vi förklarar hur du spelar Spindelharpan ( gamla versionen) på det bästa sättet.


Din önskade sökmotor bör nu finnas med i listan över valbara sökmotorer – så länge den är kompatibel- och fungerar med Microsoft Edge. Riksarkivet bevarar vårt gemensamma minne. Vi värnar rätten till demokratisk insyn och den enskildes rättssäkerhet samt skapar vägar till kunskap om vår framtid. De uppfinner en algoritm för att organisera all webbens information.


Tidigare sökmotorer har listat resultaten efter hur många gånger ett ord står på en sida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg