tisdag 3 juli 2018

Fina öar runt phuket

Everything What Is Runt Right Now on Direct Hit. Gillar: Öar där det knappt finns vägar, mysiga små små öar med fina stränder där det händer nästan ingenting alls. Landet som har något för alla, vem man än är och vad man än söker.


Allt om Resor guidar dig till härliga öar som tillsammans erbjuder det bästa av det mesta. Många fina stränder, shopping, utflykter, en väldigt trevlig ö.

Man tar sig lätt runt ön med taxi (tuktuk eller bil) eller så hyr man själv en moppe. Dessutom är det så mycket billigare att leva och bo på Lanta, i princip alla boende är på stranden. Ao Sane, i en skyddad vik omgiven av gröna kullar och små öar , ligger pittoreska Nai Harn. Turismen har inte vistats länge på Koh Chang: För bara – år sedan var ön fortfarande nästan helt okänd men under de senaste åren har den utvecklats mycket.


Många turister tar sig till Patong och Kata som båda är kända för sina lättillgängliga vita stränder, men det finns mycket mer att se på ön. Att hyra en taxi från södra delen av ön till den norra kostar från 2kr. Rekommenderas särskilt på halvöns norra delar.


Vackra vägar och ett plus att kunna ta ett dopp när man känner för det.

Det finns massor att vackra öbilder som jag hittat på nätet. Krånglet är att jag inte har en aning om var de. Vi har själva fått chansen att uppleva lugnet på Kata Beach, de spännande aktiviteterna på Karon Beach och festligheterna på Patong Beach.


Utanför Koh Yao Yais kust finns ett fint korallrev med massor av fisk. Endast lokala fiskebåtar tillåts fiska runt ön , vilket bidrar till att korallrevet behåller sitt rika djurliv. Om du vill uppleva thailändsk natur långt bort från fartfyllda turistorter, är Koh Yao-öarna något för dig. Koh Mook är rätt destination om du är ute efter total avslappning.


I Krabiprovinsen finns öar som har ett mer skärgårdsliknande landskap med höga klippformationer. Ao Nang är den stora turistorten med många bra restauranger och fina shoppingmöjligheter. Båten avgår från hamnen i Chalong och det tar ca minuter att åla över.


Phuket lockar med stränder och nöjen. Find How To Run on iDaily. En ö vars palmskuggade vita sandstränder vetter ut mot oändligt turkosblått hav och vars innanmäte är fullt av all världens mat, all världens shopping och all världens festande är också måhända förtjänt av det ryktet. Ge dig ut på en båtfärd till en av Thailands mest omtalade öar – Koh Phi Phi!


Den vackra ön utgörs av två regnskogsbeklädda sidor som delas i mitten av den lilla byn med två vackra stränder på varsin sida. Koh Phi Phi är en tropisk dröm för ö -romantikern Vi äter lunch på Koh Phi Phi och vi avslutar dagen med mer sol och bad. Båten till Koh Phangan tar cirka min från Koh Samui, och ön är bara två mil lång.

Det är också här du kan delta i full moon party på stranden Had Rin. Rawai Beach ligger väster om Chalong Cirkel och är helt okej att bada på. Den oförstörda naturen runt om på Koh Lanta erbjuder fantastiska möjligheter för snorkling på många av Lantas stränder.


För den som är mer intresserad av snorkling erbjuds det massor av utflykter runt om till öar , inte långt ifrån Koh Lanta. Här finns hotell och boende att boka och många restauranger. De flesta utflykter går med motorbåtar. Detta är en liten ö utanför Koh Larn som styrs av den Kungliga flottan.


På denna ö får man inte sova över, men stränderna är fina och öppna för allmänheten på dagarna. Ca 6meter från Koh Larn ligger denna ö , som är en liten ö formad som en hästsko.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg