tisdag 17 juli 2018

Konflikthantering i professionellt lärarskap begagnad

Författarna utgår ifrån förhållningssätt som stämmer väl överens med den dialektiska kunskapssyn och det värdesystem som finns inskrivet i skolans uppdrag. Den här boken kan även finnas begagnad hos Stockholms Studentbokhandel AB. Hos Campusbokhandeln kan du både köpa och sälja ny och begagnad studentlitteratur. Ett billigt, miljövänligt och smart sätt att köpa böcker!


Fem av bokens nio kapitel behandlar centrala perspektiv på och teorier om konflikter och konflikthantering. Detta är ett forum för med syfte att underlätta för. I skolan hamnat du ofta i grupper som du själv inte har valt och då är det oundvikligt att konflikter uppstår. Konflikter blir till i möten med människor.


I den här boken kan vi som pedagoger få mycket hjälp att hantera och lösa konflikter. REALESTATEINVESTINGINCANADA. Hon arbetar dagligen med konflikthantering och har arbetat för att ämnet konflikthantering ska ingå i lärarutbildningen på alla nivåer.


Konflikthantering i professionellt lärarskap begagnad

Birgitta Friberg är adjunkt vid yrkeshögskolan i Göteborg och arbetar även hon med konflikthantering. Utifrån socialpsykologisk och pedagogisk forskning får man i denna bok grundläggande kunskaper inom kommunikation och konflikthantering. Varje kapitel avrundas med en sammanfattning och diskussionsfrågor.


Ytterligare skildrar studien vilken hjälp som finns att tillgå vid konflikter och vilka modeller som finns tillgängliga. Logga in för att reservera. Rätt hanterade konflikter på jobbet kan leda till utveckling av arbetssätt och relationer. Lär dig förstå en konflikt, och grunderna i konflikthantering. Begagnad kurslitteratur i Hela Sverige.


Konflikthantering i professionellt lärarskap begagnad

Din sökning på konflikthantering i professionellt lärarskap gav 4resultat. Etik i professionellt lärarskap visar hur reflektion och kommunikation förbereder läraren inför professionsetiska problem. I tre fall beskriver författarna dilemman hämtade ur skolans verklighet och resonerar sedan kring de värden som varje fall aktualiserar. Resonemangen fördjupas med hjälp av etiska begrepp och tankegångar.


På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Använd vår tjänst för att göra det bästa köpet av. Genom att surfa vidare godkänner du att vi. Kursen behandlar också konfliktsituationer i relation till aktuella styrdokument och riktlinjer för skolan gällande konflikthantering , diskriminering och likabehandling. Kakorna hjälper webbplatsen att komma ihåg dina inställningar samt säkerställer användningen av applikationen.


Konflikthantering i professionellt lärarskap begagnad

Köp av 1st vara Vinnarmail skickas automatiskt till dig efter du slutfört ditt köp i kassan. Gleerups Utbildning AB. Read reviews from world’s largest community for readers. Det innebär i sin tur att tiden för lärande ökar.


Hur ska då en lärare hantera de konflikter som uppstår i skolan så att de kan bli goda lärandetillfällen? Därför passar den utmärkt som en teoretisk modell. Cohens konfliktpyramid riktas mot grundskolan men den är även tillämpad på förskolan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg