onsdag 11 juli 2018

Palma de mallorca sevärdheter

Besök inte bara ditt resmål — upplev det! Upplev staden från vattnet. Utforska stadens alla hörn. Hitta turerna med bäst omdöme idag. Få ut det mesta av din sightseeing!

Boka online, betala på hotellet. Den gotiska katedralen är en pampig byggnad i Palmas hamnområde som är synlig från stora delar av staden. Byggnaden är 1m lång, m bred och m hög. På denna semesterö finns alltid något nytt att se. Huvudstaden Palma har en härlig blandning av lyxiga boutiquer, stora varuhus och gammal arkitektur.


Kulturlivet är omfattande och listan över platser att besöka är lång. Jag och Christine var där i somras och insåg ganska snabbt att det var ett resmål som bjöd på så mycket mer än bara sol och bad.

I de gamla kvarteren hittar du dessutom många mysiga gator och gränder att strosa runt i. Måsten som alla inbitna ­Mallis-älskare bör känna till - som Palma , Soller, Valldemossa och Deià. Vi har all information du behöver, från priser och tider till valmöjligheter med köföreträde och mobilvouchers, så att du kan boka i förväg med GetYourGuide och göra det mesta av din resa till Spanien. De flesta som besöker Palma stannar i den inre ringen som utgör den gamla stan. Stora delar av detta område är bilfritt.


De största affärsstråken finns vid Placa Major, Av. Jaume III och Passeig des Born, här finns de största spanska varumärkena representerade samt många internationella. Spara upp till med Agoda! Buss i Palma som tar er till alla sevärdheter.


Förutom fin arkitektur, konst och historia har staden även ett utmärkt shoppingutbud. Se mer på Spanienspecialisterna. De Baleariska öarna har till följd av sitt strategiska läge varit en plats för strider och erövringar. Mallorcas historia är alltså inte fredlig.


Sevärdheter och typiska turistattraktioner kan vara en spännande dagsutflykt fr hela familjen. De fyra sammanlänkade droppstensgrottorna har flera tusen år på nacken, men upphör aldrig att blända sina besökare. I den inre grottan ligger en av världens största underjordiska sjöar, Lago Martel.

Anslutningarna från Sverige är många och du har möjlighet att flyga både med lågprisbolag, med charterflyg och med reguljärflyg. Läs våra tips på billiga flyg till bland annat Palma. Att åka på kryssning är ett bekvämt sätt att resa och du får se fler resmål på en och samma resa.


Sa Llotja ligger sydväst om Palmas centrum och ramas in av det gröna torget Placa La Feixina, motorleden Passeig Sagrera som går vid vattnet och knyts samman med centrum i allérna Pg Antoni Maura och Passeig des Born. Området Sa Llotja är Palmas mest turisttäta område. Vad sägs om smarriga tapas, lata dagar på stranden, häftiga klubbar, spännande shopping och historiska sevärdheter ? Med storstadsatmosfär, kultur, fantastisk shopping och restauranger i världsklass är Palma perfekt för att kombinera storstad med strand.


Ladda hem den gratis guiden till Palma här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg