fredag 13 juli 2018

Bikarbonat mot magen

Köp Bicarbonat hos Bodystore. Vi har ett stort utbud. Prova att borsta tänderna med rent bikarbonat istället (inte bakpulver som bara är och resten är stärkelse). Låt sedan bikarbonaten vara kvar i munnen istället för att spotta ut.


Bikarbonat mot magen

Då kommer den långsamt rinna ner i svalget och neutraliserar syrorna som kan dyka upp där från magen och annars orsakar irritation. Du märker ingen skillnad eller magen känns aningen lättare än vanligt efter måltiden. Detta tyder på att du har brist på magsyra. Du upplever efter ett tag ett visst obehag i övre mage , bröst eller hals.


Symtom som att det tynger, bränner eller värmer. Ta en tesked bikarbonat upplöst i ett glas vatten med saften av en halv citron varje dag på fastande mage. Denna huskur rensar kroppen på gifter och främmande ämnen som orsakar inflammation, skador på tarmarna och vätskeansamlingar. Höjning av pH-värdet till en alkalisk nivå främjar fettförbränning och därmed viktminskning. Recept med äppelcidervinäger och bikarbonat.


H-värdet hos denna blandning är sju, vilket gör den perfekt om du vill ha mer energi. Det är populärt att dricka bikarbonat för att basa kroppen, men vill du verkligen basa magsyran? Om du rapar så har kroppen magsyra produktion. Rapar du inte så finns det för lite magsyra. Dricker du mineralvatten till maten?


Man blandar ca en tsk i ett glas vatten och dricker. Detta neutraliserar syrorna i magen så att besvären lindras. Kan vara bra om man har problem vid enstaka tillfällen. Men har man återkommande besvär bör man ju reda ut vad som orsakar detta. Ett mycket bra medel mot halsbränna är en tesked bikarbonat i ett glas vatten.


Bikarbonat mot magen

Men gå lite åt sidan för du kommer att rapa rejält efter några klunkar. Mycket alkaliskt och kan användas i mindre kvantitet varje dag om man känner sig försurad i magen och kroppen. Matsmältning, magsyra och pH-värde, det är mycket som ska fungera i magen. I boken ”Bättre mage – hur sanningen om din mage blev en hemlighet” ger Louise Sjöbäck ett breddat perspektiv på magproblem. Här kommer den andra artikeln om maghälsa och om Louises egen väg till en välmående.


Bikarbonat mot halsbränna - hur skall man dosera? Tror du att det är så himla bra? Min pappa tog det titt som tätt, så slutade det med blödande magsår också.


Kanske inte berodde direkt på bikarbonaten, men kan kanske ha varit en bidragande orsak. När du köper bikarbonat för invärtes bruk, se till att den är aluminiumfri. BasBalans från Holistic är ett bra alternativ som tillför mineraler också. Vid munsköljning ta kryddmått bikarbonat och matsked vatten och skölj 1-minuter – effektivt mot odörer. Ta hand om kropp och hem med bikarbonat i skafferiet.


Det finns vissa saker som man inte vill vara utan. I badrummet så bör det finnas handdukar och tandkräm och i köket så bör man ha salt och även en stor förpackning bikarbonat. Vad gäller sjukdomar som cancer så har man inom forskning sett att tumörer har en struktur som påminner om den som svampar har.


Det här har lett till antaganden om att man skulle kunna bota cancer med bikarbonat genom att förändra kroppens surhetsgrad och göra det svårare för tumörerna att fortsatt växa. Vi använder det även till att rengöra kaffekannan (termos). Den har en tendens till att bli svart och sunkig efter ett tag eller hur?


Fyll med varmt vatten, ha i någon matsked bikarbonat (bakpulver går också) och låt stå ett tag. Många människor idag dock en svag matsmältning, då många har problem med för lite magsyra i magsäcken på grund av många års olämplig kost och livsstil med mycket stress. Symtomen på för lite och för mycket magsyra är likadana, bland annat halsbränna och en brinnande känsla i magen.


Ur hälsosynpunkt är bikarbonat nämligen en riktig hit. Det kan bleka din tänder, motverka svett, användas i ansiktsmasker och så vidare. Och en ny amerikansk studie från University of Utah har nu kommit fram till att det även kan hjälpa oss mot ett längre liv.


Byt ut lattemjölken mot soja- eller havremjölk. Laktos finns också i produkter som mjölkchokla vissa müslisorter, leverpastej, glass, ljusa knäckebrödssorter, godis, såser, korv. Du kan vara känslig för fibrer om du får svullen mage när du äter mycket fibrer som finns i exempelvis grovt brö bönor och kål. Läs även: Jag botade min svåra slemhosta med bikarbonat. En burk med litet bikarbonat under diskbänken absorberar, tar bort dålig lukt.


Människor har länge använt sig av den antiinflammatoriska ingefäran som botemedel mot det mesta – ett universalmedel som sägs kunna bota allt från smärta till illamående. Och det här är ingen gammal skröna, flera studier har visat att ingefära kan lindra när magen gör uppror.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg