onsdag 25 juli 2018

Konflikthantering i professionellt lärarskap 2 uppl

Skickas inom 1-vardagar. Alltid bra priser, fri frakt från 1kr och snabb leverans. Författarna utgår ifrån förhållningssätt som stämmer väl överens med den dialektiska kunskapssyn och det värdesystem som finns inskrivet i skolans och förskolans uppdrag. I skolan hamnat du ofta i grupper som du själv inte har valt och då är det oundvikligt att konflikter uppstår. Konflikter blir till i möten med människor.


I den här boken kan vi som pedagoger få mycket hjälp att hantera och lösa konflikter. Kursen behandlar också konfliktsituationer i relation till aktuella styrdokument och riktlinjer för skolan gällande konflikthantering , diskriminering och likabehandling. Etik i professionellt lärarskap visar hur reflektion och kommunikation förbereder läraren inför professionsetiska problem. I tre fall beskriver författarna dilemman hämtade ur skolans verklighet och resonerar sedan kring de värden som varje fall aktualiserar. Resonemangen fördjupas med hjälp av etiska begrepp och tankegångar.


Nyckelord: skola, konflikthantering , konflikthanteringsmodeller, pedagoger, läroplan 1. Danskt band) av Mikael Lundgren. Gleerups erbjuder ett brett utbud av aktuell kurslitteratur för universitet och högskola, skriven av de bästa författarna utifrån den senaste forskningen. En medveten och gemensam professionsetik bidrar till att utveckla den etiska. REALESTATEINVESTINGINCANADA. Everyday low prices and free delivery on eligible orders.


Konflikthantering i professionellt lärarskap 2 uppl

Att hantera och förebygga konflikter på arbetsplatsen. StockholLärarförbundet. Empowering students to handle conflicts through the use of drama. Birgitta Friberg, Ilse Hakvoort.


Uppdaterad personuppgiftspolicy och användning av kakor. Under en vanlig dag i skol. På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Det finns inga omdömen till denna titeln.


Genom att surfa vidare godkänner du att vi. Klicka här för att vara den första som skriver ett omdöme. Utifrån socialpsykologisk och pedagogisk forskning får man i denna bok grundläggande kunskaper inom kommunikation och konflikthantering. Varje kapitel avrundas med en sammanfattning och diskussionsfrågor. Juridik i professionellt lärarskap 3:e uppl : Lagar och värdegrund i den svenska skolan av Nilsson, Marco.


Hämta Gert Mårtensson, Tant Vildas magi. Detta är ett forum för med syfte att underlätta för. Ethical leadership and decision making. Applying theoretical perspectices to complex dilemmas.


Konflikthantering i professionellt lärarskap 2 uppl

Hon arbetar dagligen med konflikthantering och har arbetat för att ämnet konflikthantering ska ingå i lärarutbildningen på alla nivåer. I provet examineras lärandemål och 3. För betyget Väl godkänd på hel kurs krävs betyget Väl godkänd på båda proven.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg