torsdag 2 juni 2016

Äktenskapsförord registrering

Vi gör juridiken tillgänglig. Hos oss skriver du enkelt avtal online till fast pris. Skräddarsytt och juridiskt korrekt. Testa vår tjänst online! Skriv testamente enkelt online!


Svar på de vanligaste frågorna.

Registrera äktenskapsförord. Eftersom det kan se ut på olika sätt finns ingen särskild blankett. Det kan därför vara bra att kontakta en jurist för att få hjälp att formulera äktenskapsförordet. Anmälan för registrering.


Föreläggande om registrering. I samband med registreringen av äktenskapsförordet måste en registreringsavgift betalas. Ange namn, personnummer och att det gäller ett äktenskapsförord.


När ni har skrivit under ert äktenskapsförord så skall det registreras.

Har äktenskapsförordet ingåtts mellan två makar blir det gällande från dagen för registrering. Ges det in senare gäller det från dagen för registrering. Som huvudregel är det dagen då äktenskapsförordet inkommer till Skatteverket, som blir dagen då förordet börjar verka.


För att äktenskapsförordet ska få någon verkan, ska det vara inlämnat senast vid den kritiska tidpunkten. Den kritiska tidpunkten är när ansökan om äktenskapsskillnad inkommer till tingsrätten (kap. §). För äktenskapsförord som har getts in för registrering hos Skatteverket före ikraftträdandet gäller kap.


Skatteverket för registrering – Ni har registrerat ert äktenskapsförord hos tingsrätten men det ska registreras hos Skatteverket enligt lag. Sverige Äktenskapsförord ska upprättas skriftligen och undertecknas av makarna eller de blivande makarna. Detta gäller även om någon av dem är underårig eller om äktenskapsförordet avser egendom, som till någon del omfattas av förvaltarskap enligt föräldrabalken. Ni får tillbaka dokumentet efter registreringen.


Observera att ett äktenskapsförord kräver två ojäviga vittnen. Dessutom måste det vara registrerat hos Skatteverket, för att det ska bli giltigt. Ett äktenskapsförord blir giltigt när det är skriftligt, undertecknat och daterat av makarna.


Det kostar 2kronor att registrera ett äktenskapsförord. Hejsan, jag har en fråga om registrering av framtidsfullmakt. Måste en framtidsfullmakt bli registrerad för att vara giltig?


Jag och min fru planerar att skriva var sin framtidsfullmakt och har lite funderingar. Förordet ska därmed gälla vid en bodelning mellan makarna.

Därför måste det vara inlämnat senast vid den kritiska tidpunkten för bodelningen. Med denna mall är det möjligt att snabbt och enkelt upprätta en ansökan om registrering av ett äktenskapsförord. Du skriver endast under begäran om registrering , lägger det i ett kuvert tillsammans med ditt äktenskapsförord och skickar det till den adress som finns angiven i mallen.


Vårt äktenskapsförord är upprättat av en jurist med specialkompetens. Med äktenskapsförordet följer även ett registreringsbrev som ni kan använda när ni skickar in ert äktenskapsförord för registrering hos Skatteverket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg