tisdag 24 maj 2016

Slaget vid poltava stream

Slaget vid poltava stream

Slaget har gett upphov till det ryska talesättet som svenskarna vid Poltava , för att beskriva någon som är helt handfallen och maktlös. Grundidén var att den svenska armén snabbt och smidigt skulle ta sig förbi de ryska redutterna utan någon större drabbning. Fokus var att konfrontera den ryska huvudarmén. Hello friends, I propose You visit place of Battle of Poltawa - the Gratest Battle in Europe in 18th centuary, the most.


I helgen är det precis 3år sedan slaget vid Poltava , där Karl XII led ett katastrofalt nederlag mot den ryske tsaren Peter den Stores armé i vad som nu är Ukraina. Men slaget vid Poltava fortsätter än i dag, nu som en konflikt mellan Ryssland och Ukraina om hur historien ska tolkas. Slaget vid Poltava (Sabaton) (English subtitles) Close. Den ryska vintern och hungersnöden kostade många soldater livet.


När de till sist mötte Peter den Store och hans överlägsna armé vid Poltava , utkämpades det blodigaste slaget i svensk historia. Det blev början på slutet för Sveriges stormaktstid. Den svenska armén under Karl XII besegrade den polsk-sachsiska armén under general fältmarskalken Adam Heinrich von Steinau. Trivselträff om slaget vid Poltava På tisdag den februari klockan är det åter dags för Trivselträffarna i Rönnekyrkan.


Danmark var kuvat och likaså Polen. Först ut är Gösta Imberg, tidigare kyrkoherde i Örkelljunga, som berättar om slaget vid Poltava. Vissa frågor är dock mer frekventa än andra, vilket antagligen vittnar om ett stort folkligt intresse. Och då kan det vara på sin plats med ett försök till svar. I slutet av slaget håller svenskarna konstigt nog på att vinna och då tar Peter den store själv kommandot och rider till anfall och driver svenskarna till, hör och häpna, ordnad reträtt.


Skall man skratta eller gråta? Just Watch Prisjakt Vodeville. Crister skrev:Samt kommandot alarm när de ställde upp kompanierna vid slaget. Tänkte på en annan sak med filmen.


Slaget vid poltava stream

När ryssarna firade segern på slutet så var det med en mängd glada öldrickare med svenska uniformer. Kung Louis XIV av Frankrike skickar två hetlevrade duellister i exil. En av dem hamnar i Ryssland hos Peter den Stores hov och den andre hamnar i Sverige hos Kung Karl XII. Efter äventyr, intriger och romantiska eskapader hamnar de till sist på slagsfältet och får uppleva slaget vid Poltava.


Artikel i tidningen Populär Historia där Anna Larsdotter berättar om slaget vid Poltava. Karolinernas dagböcker ger en fasansfull inblick i allt som gick fel när Karl XII styrde mot Ryssland och det svenska stormaktsväldets undergång. Den ger ett helt annat perspektiv på kriget än det perspektivet vi har om Europa på denna. Vi får genom denna film se Europa med Ryska ögon. Filmens vinkling är ganska tydlig.


Svenskarna framställs som de taskiga erövrarna som kommer och bränner, våldtar och ta över. Objektiva prisjämförelser. Gå till gamla Prisjakt.


Med hjälp av en snöstorm lyckades svenskarna besegra tsar Peters flera gånger större trupper.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg