fredag 13 maj 2016

Symtom mens eller gravid

En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Tidiga tecken på att du kan vara gravid. Se några tidiga tecken som enligt Nhi.


Utebliven menstruation. Det mest kända tecknet på att man kan vara gravid är utebliven mens.

Ha i åtanke att du kan blöda lite lätt eller fläcka kring tiden för din menstruation även om du är gravid , samt när det befruktade ägget fäster i din livmoder. Om dina cykler inte är regelbundna kan du uppleva andra symtom på graviditet innan du märker att din menstruation har uteblivit. Men det är också ett vanligt tecken på att du är gravid. Livmodern växer mycket de första veckorna av graviditeten, vilket innebär att molvärken kan uppstå väldigt tidigt.


Läs även: tecken på endometrios som du inte ska ignorera. Illamående Många gravida kvinnor mår illa, framför allt i början av graviditeten. Sen märkte jag att man blir allmänt uppsvälld i magen och helt annan känsla vid grav symtom.


Självklart är det skillna men det är sant att liknande symtom även visar sig vid PMS.

Känner man sig själv och sin kropp bra kan man snabbt känna skillnad på vad som är vad. Du får oftast andra symptom när du är gravid som jag iaf inte får vid PMS. Fortsätter dina symptom så ta ett nytt graviditetstest efter 1-veckor och upprepa fortsättningsvis tills du är säker på att du är gravid eller inte. Och sedan kom denna extrema trötthet, sover på eftermiddagarna vilket är väldigt ovanligt för mig.


Därför är min fråga är jag gravid trots negativt resultat eller är det symtom på att min mens är påväg? Du kan också göra vårt online-graviditetstest för att beräkna din graviditetspoäng som en indikation på hur det ligger till. Somnade också väldigt lätt.


Tänkte att jag var gravid och tog ett test dagen efter som var positivt några dagar innan beräknad mens (som var väldigt regelbunden). Jag drömde jag var gravid , vaknade av att hela magen flyttade sig. Visste inte om de var synvilla eller verklighet. Köpte test, visade starkt positivt.


Vi är alla olika och du kanske reagerar på graviditet på ett helt unikt sätt. Det är också bra att minnas att en del inte alls reagerar på graviditet och inte visar några av de nedan symptom som beskrivs. Inget är rätt eller fel.


Det kan kännas hopplöst förvirrande men istället för att leta tecken så försök lev som vanligt. Jane Fogelström, samtalsbarnmorska och profylaxinstruktör, säger att ungefär hälften av alla kvinnor får tidiga graviditetssymptom medan lika många inte får några symptom alls.

Det första tecknet på att du är gravid är att mensen uteblir, men man kan få en blödning men ändå vara gravid. När du är gravid får du mer blod i kroppen. Hela blodsystemet påverkas, även de blodkärlen som kallas vener. Därför är det lättare att få åderbråck eller hemorrojder, särskilt du som har varit gravid tidigare.


Du kan få åderbråck på benen, men också i underlivet. När graviditeten är över blir det ofta mycket bättre. En del kan få en blödning som liknar mens trots att de är gravida men en sådan blödningen är ofta mindre än vanligt. Ett graviditetstest kan visa om du är gravid redan samma dag som du skulle ha fått din mens eller några dagar efter. Svullen mage Ont i brösten, mäst vänster tutten hehe Trött hela tiden Dålig humör till och från Alla dessa symtomer kan ju lika gärna bero på tanten i siktet eller hur.


Nidblödningen brukar komma cirka 7-dagar efter ägglossningen, vilket är ungefär i samband med när den vanliga mensen brukar komma, eller några dagar tidigare. Detta gör att det kan bli väldigt förvirrande – är jag gravid eller har jag fått mens ? Alla får nämligen inte en nidblödning när ägget fäster sig. Det påverkar matsmältningssystemet och kan göra dig trög i magen.


Det kan också påverka dig tvärtom, så att du i stället blir lös i magen. Att mensen inte kommer när den ska är förmodligen det tydligaste tecknet på att du är gravid. Om du misstänker och önskar att du är gravid så är du säkert nyfiken, ängslig men kanske även lite rädd. Kroppen kan snabbt visa att du är gravid , men de tecken som kroppen visar kan också orsakas av stress, hormoner eller av andra faktorer.


Det är därför svårt att veta om du är gravid endast utefter dessa tecken. Symtom som KAN vara tecken på graviditet. Hon går till sin läkare och får reda på att hon inte börjar klimakteriet, men är faktiskt gravid ! Kunskaper om symtom på graviditet.


Läkarbesök Titta efter symtom på graviditet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg