måndag 23 maj 2016

Bra bjudmat för många

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy. Att laga mat till många gäster kan vara stressigt.


Men det finns maträtter som blir lika goda om du har förberett dem dagen innan. Långpannan är bra att ta fram när du ska laga mat åt många , eller göra mycket mat och för att frysa och spara.

Sötsaker som paj och tårta går att laga i långpanna, och även middagsfavoriter som kyckling, rotfrukter och potatisklyftor. Här hittar du rätter som lagas i långpanna. Bra och enkel bjudmat för många.


Bloggaren Susanne Histrup tipsar här om snabb och enkel bjudmat med hög imponeringsfaktor. Lättlagat och perfekt för alla slags fester och mingel! Soppa i shotsglas Tillagningstid: min.


Färdigköpt Kelda Sparrissoppa som man värmer.

Häll upp i mindre glas. Bjudmat Inspiration Mat att förbereda Mat för många Matlådor Okategoriserade Recept TV Vegetariskt Mina godaste Lasagne (r) Gästernas blickar när de kommer in genom dörren och känner doft av lasagne säger mer än tusentals ord. Bra bjudmat ska vara go lättlaga enkel att göra till många – och den får gärna vara prisvärd.


Den här härliga helgmenyn bockar av alla punkter. TILLTUGG: Bruschetta med ricotta, rödpeppar och zucchini. Ricottan bildar en mild och len bas till pepparn.


Att bjuda till fest är alltid trevligt och festmaten är ofta ett uppskattat inslag. Men glädjen går absolut inte att ta fel på. På menyn blev det fisk, som verkligen är superlätt att göra för många personer, och går att förbereda och sedan bara skjuts in i ugnen. Den har varit med här på bloggen tidigare, men den är helt klart värd att lyfta fram igen! Så ni som inte har gjort den, gör dem!


Helgmat för många gäster. Lammstek, älgstek eller kyckling i ugnen passar perfekt när man är många kring middagsbordet. Det finns rätt bra angivelser i kokboken om hur mycket som behövs. Nu skrev du inget om hur mycket pengar du ville lägga ner, men fläskfilé finns ju ofta på erbjudande så det behöver inte bli så dyrt.


Angående pajer så tycker jag att det är jättefestligt att baka portionspajer i aluminiumform.

Bjudmat Är det någon som har förslag på bra bjudmat till många som inte blir jättedyr. Tänkte bjuda på mat, så behöver jag bara ha tårta (istället för att baka en massa sorters fika). Ca personer brukar det bli på våra kalas. Ett 10-års kalas är det.


Buffé är precis som du säger ett bra alternativ för många spretiga viljor och då kan dina gäster välja att äta det som passar dem. Personligen skulle jag göra en buffé där jag låter ugnen hjälpa mig. Rostade rotfrukter med olivolja och vitlök, rostad aubergine med rostade frön och örter och olika gratänger. Boken har undertiteln bjudmat för veganer och alla andra, vilket ger oss en bra varudeklaration. Alltså, vegansk mat på en lite mer avancerad nivå.


Alice och Linn skriver i inledningen till boken att det är betydligt lättare att vara vegan i dag än för tio år sedan. Jag älskar att grilla men får av någon konstig anledning nästan alltid mota bort någon envis karl som tycker sig känna till bättre hur man hanterar grillen. Men, med en matbloggare i huset får de minsann hålla sig. Vem vet, kanske är det för att de hellre vill stå där ute i solen än att stänga in sig i köket. Det här går snabbt att förbereda och sköter sig självt i ugnen.


Perfekt till picknickmat eller som bufférätt, skinnet får en mycket god. Bjudmat Budgetmat Inspiration Långpanna Mat att förbereda Mat för många Matlådor Recept Rester Snabblagat Tips Torsdagstips Veckans Vardags Idag vill jag torsdagstipsa om en enkel vardagsrätt som råkade bli till nu efter påsk. Många tycker det är roligt att laga mat medan andra kanske inte är så vana vid matlagning.


På webben och i kokböcker finns många bra och enkla recept du kan ta hjälp av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg