tisdag 10 maj 2016

Bästa stället på bali

Upp till rabatt i Bali. Sista minuten-erbjudanden. I början älskade jag att vara på Bali , men det berodde på att vi lämnade Sverige i februari och såg solen för första gången på flera månader.


Utan Giliöarna hade dock Bali varit en snudd på besvikelse. I det här inlägget skriver jag om det bästa och sämsta på Bali. Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din upplevelse, för att förbättra säkerheten på webbplatsen och för att visa dig personanpassade annonser. Klicka här för att läsa mer eller kontrollera dina inställningar.


Genom att klicka på eller navigera på webbplatsen samtycker du till vår användning av cookies. Det är en från Sverige en lång resa till Bali , som oftast kan bli ganska dyr. Vill du resa billigt till Bali , så rekommenderas det att resa under lågsäsong oktober till april, med undantag för ju och nyår.


Väl på plats är det väldigt billigt att båda äta och bo på Bali. Serie-resenären och före detta Balibon Naz Rasmussen delar här med sig av sina bästa tips på saker att göra på den heta semesterdestinationen. Vilka stränder som är bäst på Bali , och inte minst Balis bästa stränder med barn i sällskapet, är förstås något som är individuellt och beroende på vad man är intresserad av. Vill man surfa letar man efter stränder med schyssta rev, gillar man att snorkla och dyka väljer man baserat på klart vatten och rikt djurliv, vill man ha. Balis bästa sevärdheter - här hittar du mina tips till de allra bästa sevärdheterna på Bali.


Tempel som Tanah Lot och Ulun Daru Bratan, Ubud med sin Monkey Forest, vattenfall, risterasser som Tegalalang, Mount Batur och Mount Agung och mycket mer. Känt havstempel som är byggt på en klippö och som är det mest fotograferade och besökta templet på Bali. Speciellt när solen går ned.


Bästa stället på bali

Hitta hit: Beraban, Kediri, Tabanan Regency, på sydvästra Bali , tanahlot. I stället tar du dig fram till fots, hyr en mountainbike eller tar en taxi – en häst- och vagn. Huvudgatan är kantad med bra restauranger och ett par uteställen, samtliga med en avslappnad atmosfär. På Bali är det bil som gäller. Dykning och spa på Bali.


Här är Tripadvisors motivering till Balis förstaplats: Den indonesiska ön Bali är ett favoritresmål för både äventyrare och personer som vill koppla av. Vattnen utanför Balis vita stränder är idealiska för dykning, medan de täta djunglerna, med apor och gömda stentempel, väntar på att utforskas. Den finaste stranden jag har besökt på Bali är Pantai gunung payung.


Finns inga boenden eller restauranger där men ni är på södra Bali är det absolut värt en utflykt. Nu var det något år sedan jag åkt ner dit så kan bara hoppas att de inte har stängt av den pga ett stort resortbygge som de höll på med i närheten. Missa inte chansen, boka nu! Lågpriser på hotell i Balin.


På dagen råder här en avslappnad atmosfär, och på kvällen är det fullt av liv och glad stämning på de många små restaurangerna och barerna. På öns västra sida kan du njuta av den vackra solnedgången över Bali och om du har tur och vädret är klart kan du se ända till vulkanen Agungberget på Bali. Bästa tiden att resa till Bali. Högsäsongen på Bali är uppdelat i två perioder. Bali är ett trevligt resmål året runt, och bästa tiden att resa dit beror på vad man är ute efter.


Bästa stället på bali

Kulturen på Bali är en stor del av ön, därför bör man besöka minst ett tempel då man är på Bali. Tex Tanah Lot som är det mest kända och ligger utmed kusten i söder. Eller Gunung Kawi som ligger inåt ön, utanför Ubu och skiljer sig en hel del från andra tempel tack vare sina enorma stenstatyer i bergen. Stilen på Bali Fit är öppet gym, vilket hjälper till att hålla temperaturen på en okej nivå, och fungerar också som fönster för de små gatorna utanför så du blir mer taggad på att lyfta ”the medicine ball” och ”kettle bell” skyhögt eftersom de andra surfarna passerar utanför påväg till stranden.


Men herregud vad svårt det är att välja ställe på Bali ! Vi tänkte åka i september och då ha en ettåring och har tänkt att hinna med ett par olika ställen på Bali under våra månader, vi har i nuläget tänkt: Nusa Lembongan, Gili, Sanur, Seminyak och Ubud. Har du varit på dessa ställen ? På samma gång en oas av stillhet, skönhet och total harmoni. Gillar du kontraster så kommer du att känna dig som hemma i Bali. Här guidar vi dig genom den härliga mixen – reseguiden innehåller 1tips till yogan, maten, stränderna och allt annat. Resa dit: Från Bali tar det ett par timmar med snabbåt till Giliöarna.


En billigare variant är att ta en långsammare färja från Padangbai på Bali till Lembar på Lombok, och sedan vidare till färjeläget Bangsal på norra Lombok. Därifrån går billiga båtar till Giliöarna. Sedan tänker jag mig att vi cruisar runt på Bali (motorcykel el. bil).


Surfar på andra ställen , ev.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg