onsdag 11 maj 2016

Seglarintyg 1

Kunskapsfordringarna ökar från grundläggande seglingsteori och manövrering till avancerad segling. Läs mer om kraven här. Vi seglar mest hela dagarna och håller.


När du går en seglarkurs hos någon av våra samarbetspartners så ordnar vi sen examinationen åt dig. Förhöret bokar du med hjälp av knappen nedan som tar dig vidare så du kan välja tid och plats.

Lär dig grunderna eller öka kunskaperna. I enhetlighet med NFB:s kriterier kommer vi att gå genom moment såsom fördjupad seglingsteori, fördjupad säkerhet, planering inför seglatser och segling längre ut från kust. Här har du möjlighet att välja från seglarintyg som är en ren nybörjarkurs till seglarintyg som är segling på avancerad nivå för dig som har tidigare seglingsvana.


Kombinera gärna seglingsutbildningen med förarintyget, kustskepparen eller utsjöskepparen - se våra paketerbjudande. Intyget kan även tilldelas den som visat sig äga motsvarande kunskaper och färdigheter. Du erhåller NFB:s (Nämnden för båtlivsutbildnings) flerspråkiga intygsbok där förhörsförrättaren med underskrift och stämplat sigill styrker din nyvunna kompetens Steg 1. Sjöskolan på Beckholmen utbildar många av de intyg som Nämnden för båtlivsutbildning utfärdar.

Vanligast är att börja med Förarintyg, där lär man sig grunderna i navigation. Praktisk segling och övningar ombord på segelbåt. Manöverintyg för högfartsbåt.


För att det ska bli plats för alla att arbeta och lära sig är det inte lämpligt att vara fler än så, även om jag såklart kan göra undantag på begäran. Jag håller kurser enligt NFB (nämnden för båtlivsutbildning) normer, och är examinator för seglarintyg , och 3. Vi tränar också kryss, slag och gippteknik. Seglarintyg - kurser i segling. I seglarintyg tränar vi segling utomskärs och arbetar med segeltrimning och spinnaker. Du får då ett intyg i den blå intygsboken som styrker dina kunskaper och färdigheter.


Bland kraven för seglarintyg finns: - Grunderna i seglingsteori, segelbukens funktion. Hissa, ta ne reva och beslå segel. Efter genomförd utbildning kommer en av NFB auktoriserad förhörsförrättare att examinera dig och föra in ditt intyg i intygsboken.


Där kan du smidigt samla alla intyg och behörigheter. Få tid över till annat! Skicka enkelt in en förfrågan. Upp till st företag kontaktar dig med rätt förslag!

I kursavgiften ingår lärararvode, flytväst, seglarkläder och båthyra. Här finner du allt från navigationskurser för såväl nybörjare, förarintyg eller båtkörkort samt för dig som använder båt i yrket, fartygsbefälexamen klass VIII, seglarkurser för nybörjare, seglarintyg steg upp till avancerade seglare seglarintyg steg kustskepparintyg, kadarkurs, GPS-kurser och mycket mer. Om du är intresserad av att ta seglarintyg under din seglarkolevecka så meddela gärna detta redan när du anmäler dig till kursen!


Alternativt kan vi erbjuda en kortare introduktionskurs som inte ger seglarintyg. Kontakta oss för mer info och delge oss era önskemål). Gå i seglarskola Vill du utveckla ditt seglingskunnande erbjuder vi kurser i segling. Kursen har delats upp i tre olika nivåer. Vi går igenom hissa, ta ne reva, och beslå segel, lova och falla, hitta vindögat, tilläggning vid boj och brygga mm.


Under sommaren finns det möjlighet att gå seglarskola med svenska. Man överbord”-manöver och väjningsregler tränas både teoretiskt och praktiskt. Infinner du dig inte vid kurstillfället, är kursplatsen förverkad och någon återbetalning sker ej.


Vid sjukdom kan kursdatum flyttas utan kostnad till annat planerat kurstillfälle vid uppvisande av läkarintyg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg