torsdag 19 maj 2016

Pakleni öarna

Upp till rabatt i Hvar. Missa inte chansen, boka nu! Underbara öar att ta sig ut till med taxibåtar från Hvar. Det kostar kuna tur och retur och helt klart värt det. Hvar får ni inte missa ett besök på någon av ställena på pakleniöarna.


Därtill räknas fem mindre kobbar till ögruppen.

Pakleni-öarna En bit utanför hamnen i Hvar ligger Pakleni-öarna dit många åker för att bada i någon av de vackra badvikarna. Till öarna kommer man enkelt med taxibåt och att åka dit över dagen är mycket populärt. Beundra det turkosa kristallklara vattnet och njut av tid att simma och snorkla. Besök botaniska trädgården som innehåller många sorter av växter, kaktusar och blommor. Ta stopp vid några barer eller restauranger och njut av en förfriskning.


Se alla de bästa platserna på Pakleni-öarna Beskrivning Njut av en lekfull kedja av öar fulla av skog, doppade i ett klart, azurblått hav, några orter och badområden, och ett antal små, dolda stränder, stenterrasser mot solen och vackra öde laguner gör, som någon sa, ”En Arcadia i handen i handflatan”. Hoppa ombord på din lyxkatamaran och ta till vågorna med en guide. Om man kan det har någon något hotell att rekomendera.


Sen undrar jag om man kan åka buss mellan.

Hvar och Pakleni öarna - Privat båttur från Split eller Trogir, Split. Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din upplevelse, för att förbättra säkerheten på webbplatsen och för att visa dig personanpassade annonser. Vi hjälper svenska turister hitta det bästa boendet på Hvar. Plus allt det andra runtomkring. Att ta en taxibåt ut till Pakleni-öarna som ligger utanför hamnen i Hvar är också mycket populärt.


Här finns många vackra badvikar där man kan ligga och lapa sol och bara njuta av att ha semester. Närmsta klapperstensstrand ligger km från hotellet. Från hamnen, som ligger precis vid hotellet, finns det också badbåtar som flera gånger per dag går till Pakleni-öarna där du kan sola och bada från de fina klapperstenstränderna. Längs med strandpromenaden i Hvar finns också några badvikar.


Gå vilse i den rika historien i staden Hvar. Mer information Med GetYourGuide. Under den lediga dagen erbjuder vi en heldagsbåttur till den fascinerande ön Vis. Färden dit tar en dryg timma och båtarna avgår vid 9-tiden från piren vid hotellet.


Hvars skärgård består av ögruppen Pakleni med Jerolim, Stipanska, Marinkovac och St Klement, varav den sistnämnda är i särklass när man talar om vikar och stränder. Hit kan man ta sig med båt från Hvars hamn och det tar inte lång tid alls. Hela ön doftar lavendel och är som allra vackrast i början av juli när de lilafärgade lavendelblommorna står i blom längs sluttningarna. Lavendeln från Hvar håller hög kvalitet och används till parfymtillverkningen.


Morgonen efter följer jag rådet och tar en taxibåt till Jerolim där nakna människor vandrar runt i total frihet eller sitter bland klipporna i poser som klassiska, antika skulpturer.

Strandpromenaden sträcker sig långt utanför staden med badvikar och restauranger för alla smaker. Som i resten av landet finns det få sandstränder, men däremot gott om vackra vikar med klappersten. Tar du en tur ut till Pakleni-öarna kan du bada i kristallklart vatten och njuta av lokala delikatesser.


Pakleniöarna utanför Hvar är ett populärt utflyktsmål för en dagstur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg