fredag 27 maj 2016

Magnesium sömn

Just nu för endast kr. Läs mer om vad magnesium gör i kroppen. En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online.


Tillräckliga nivåer av magnesium i kroppen hjälper oss nämligen att slappna av, känna ro och gör att vi sover mycket bättre. En brasiliansk studie har visat att extra tillskott av magnesium kan öka uthålligheten hos idrottare, men också hos äldre personer med kroniska sjukdomar.

Funderar du på att äta tillskott med magnesium ? Då är det väl bara att gå och handla sig en burk, eller? Tillskott med magnesium finns i olika former och för olika behov. Kurera hjälper dig hitta rätt i den snåriga magnesiumdjungeln. Många äter idag magnesium regelbundet, andra funderar på att börja. Det har också en avslappnande effekt på både muskler och sinne.


Det gör det till ett utmärkt tillskott mot både sömnbesvär, förstoppning och restless leg syndrome. Sömn är ett av våra mest grundläggande behov och viktigt för både stora och små.

Under sömntimmarna repareras det slitage som kroppen fått under dagen, vår lever jobbar för högtryck för att rena bort gifter och vi sorterar dagens intryck. Bra form av magnesium för avslappning och god sömn. Forskning har bland annat visat att magnesium hjälper till att skydda mot eller minska risken för cancer, depression, metabolt syndrom och diabetes typ förhöjt blodtryck, benskörhet och hjärt-kärlsjukdomar.


Något man ofta hör är att magnesiumtillskott kan hjälpa dig att somna och även sova bättre. Det är inte bara något påhitt för att sälja mer tillskott heller utan väldigt många människor rapporterar om bättre sömn med magnesiumtabletter. Det finns även studier som styrker detta (10), (11). Den grupp som fick tillskott av magnesium hade signifikant förbättrad sömn , mer melatonin och mer renin.


Observera att melatonin förutom att fungera som ”sömnhormon” även är en kraftfull antioxidant i hjärnan. Magnesium att använda lokalt på huden. Om du lider av insomningsbevär eller sömnbesvär kan det vara värt att pröva tillskott av magnesium. Att se till att få i sig tillräckligt med magnesium kan alltså vara en lösning både på dina sömn och matsmältningsproblem. Om du lider brist på magnesium så lider du förmodligen brist på en hel del andra ämnen också.


Ofta beror det på att man äter för lite frukt och grönsaker, speciellt frukt. Hjärnan och hjärtat innehåller mest magnesium och det är dessa organ som skapar och kräver mest elektrisk energi. Bli inte lurad av de billigare varianterna av kosttillskott med magnesium , utan var noga med att de faktiskt innehåller de organiska föreningarna som gör att kroppen tar till vara på magnesiumet.


Få bättre sömn med tillskott: Ta gärna kosttillskott med både kalcium och magnesium för bästa resultat, det är viktigt att de två mineralerna är i balans. Få bättre sömn med rätt mat: Prova att äta något magnesiumrikt på kvällen, till exempel en banan, lite havregrynsgröt med mjölk.

Låga halter av magnesium kan rubba flera av kroppens vitala och livsviktiga processer. Det är inte alltid man märker att kroppen lider av en för låg nivå av magnesium men signaler som ska väcka denna uppmärksamhet är bland annat muskelkramper, nedstämdhet, ångest, oregelbunden hjärtrytm, svårigheter att bli gravid och domningar. Calcium hjälper muskeln att kontrahera sig medan magnesium hjälper muskeln att slappna av.


Utan magnesium kan musklerna således inte slappna av. Det stämmer att du behöver magnesium för att erhålla god sömn. Dvs en 500mg piller ger runt 75mg rent elementärt magnesium.


Dessa har oftast biotillgänglighet närmare , dvs man kan ta upp ca 67mg magnesium av en sån tablett. Så – ett piller som ger 300mg rent magnesium – men man tar upp bara 1 och är laxernade – och ett piller som ger 75mg magnesium , men man tar upp 6 och stör inte magen. Mängden magnesium i kroppen regleras av njurarna. Det finns även forskning som tyder på att för stort intag av socker, läsk och drycker med koffein kan minska upptaget av magnesium.


Gravida, idrottare och vegetarianer lider ofta brist på magnesium.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg