fredag 29 november 2019

Utvändig skorsten

Jämför pris på produkter och återförsäljare inom renovering och bygg. Hitta rätt produkt till rätt pris. Placera kaminen vid en yttervägg och dra skorsten utmed fasaden upp till nocken.


Jag skall installera en braskamin i ett hus utan skorsten. Naturligtvis är det problem med att hitta en bra dragning av skorstennsröret, så mitt förslag till installatören var att placera kaminen vid en yttervägg och dra en utvändig skorsten på gaveln upp till nocken (½ -plans hus).

Han avrådde från detta. Om fallhöjden är högre än meter från arbetsstället till underliggande plan som hindrar fortsatt fall bör uppstigningsanordningen förses med skydd mot fall. Premodul paket för utvändig skorsten är komplett för en rak utvändig skorstens installation. Från vald Contura spis ut genom fasaden och upp på taket med valfri skorstenshuv. Vår skorsten är en helhetslösning – från skorstenshuv till anslutning av kamin.


Välkommen till Premodul! Skorstenen får inte läcka någonstans för att förbli godkänd.

Tänk på att köpa murbruk som tål både frost och värme när du underhåller din skorsten. För att fogen ska fästa och bränna ordentligt är det dels viktigt att du vattnar ytan innan du petar in nytt bruk, dels att du håller fogbruket fuktigt de tre första dygnen efter arbetet. Vi erbjuder unika kaminer och måttbeställda lösningar. VI GER DIG MER ÄN EN FÄRDIG KAMINLÖSNING för vi är effektiva utan avkall på kvalitet. Skorstensrör, skorsten , rökrör, rökkanal och modulskorsten.


Tysk skorstens kvalitet års garanti Professionell rådgivning Välj och beställ dina. I dag kan vi stolt säga att vi är proffs på att tillverka säkra skorstenssystem. En NVI- skorsten har en unik skarv med omlottisolering, marknadens tätaste (och nästan onsynliga) skarv samt mm syrafast innerrör – det gör den till marknadens säkraste skorsten. Reparation av skorsten.


Om du inte har möjlighet att dra skorstenen invändigt, kan du använda dig av vår utvändiga skorsten. Det är en god idé att regelbundet se över din skorsten från spruckna fogar, flagnande puts och lösa stenar. Eftersom vintern går hårdast åt din skorsten kan tillsynen av skorstenen med fördel göras på våren.


Idag putsas skorstenar av tegel med B-bruk och brukar nätas. Man putsar in ett nät i putsen så håller det bättre. Har man ett gammalt hus så är skorstenen murad med kalkbruk.

Man kan då överväga att putsa med hydrauliskt kalkbruk. Men ofta putsade men inte tegelskorstenar förr eftersom kalkputsen höll dåligt i utsatta lägen. Köp produkter för skorsten och skorstensrenovering till lågt pris!


Vi har insatsrör, glidgjutningsmassa, kaminrör och tillbehör för skorsten och renovering. Putsning av utvändig skorsten , nu skall en regnhuv monteras samt att skorstenen skall målas. Kaminer, vedspisar, skorstenar , kakelugnar och mycket mer. Uppdraget gäller att putsa om en utvändig skorsten.


Vi slammar och tätar skorstenar invändigt, drar rör, putsar och fogar. Ofta får jag frågor på hur högt över nock en skorsten måste löpa för att bli godkänd. Flertalet installationer som görs bygger fortfarande på den numera förlegade regeln att skorstenen måste vara en meter över nock.


Vid montage i skorsten bör skorstensband alltid användas pga att skorstenen “åldras” snabbare än andra murverk. Därför är inte fransk skruv, expander eller dylikt lämpligt att använda i skorsten. Flexibelt skorstensband med bara tre modulband.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg