fredag 8 november 2019

Spackla gipsskivor remsa

Fri frakt vid köp över 500kr. En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Blanda gipsspackelpulvret med vatten och använd borrmaskin med omrörare eller en mixer. Färdiga spackel kan användas men kolla att de passar ihop med skarvtejp som ska täckas över. Tryck in spackelmassan ordentligt i den försänkning som är mellan de två skivorna.


Spackla gipsskivor remsa

Det är ett roligt och tillfredsställande jobb när man fått in tekniken, men det kan vara lite klurigt i början. Vik av en bit av remsan ut på golvet och använd spackelspaden för att trycka fast papperet. Tryck ner remsan ordentligt i spacklet och se till att den inte veckas.


Efter ett dygn är spacklet torrt nog för att nästa lager ska kunna läggas på. Använd en bra, bred spackelspade som når ut en bit över fördjupningarna längs kanterna. Nobelius Måleri AB 44views. Allt du behöver veta för att kunna spackla gipsskivor rätt.


Det finns många varianter av spackel, fint sandspackel funkar bra för gipsväggar eller gipstak. Köp spackelspadar en mindre varianter för små skrymslen och stor bred som är bra när du vill spackla stora ytor. När du drar ut massan blir det alltid lite över.


Oftast räcker det med två lager spackel för invändiga hörn. Använd spackelremsa i första lagret, och andra gången täcks remsan med ett ytlager. När du kommer till ett innerhörn, där två väggar möts, behöver du en spackelremsa av papper.


Lägg på spackel i hörnet med en spackel. Vik remsan längsgående i grader och tryck fast den i det fuktiga spacklet. När jag satt gips i friggeboden hade jag inte samma koll, utan jag satt gipsskivorna med försänkta kanten mot hörnen. Har du erfarenheter av eller frågor om att spackla gipsskivor ? Spackla sedan över remsan vått i. Kommentera här nedanför eller diskutera på Byggmentors forum.


Ska du spackla gipsskivor är du sannolikt inomhus och du bör du skaffa ett spackel anpassat för detta och inte ett grövre spackel som brukar användas utomhus. Rätt spackel för jobbet. Du fäster dem genom att limma på dem eller placera dem direkt i spacklet. Remsorna köper du på rulle i färgbutiken. Om du limmar – glöm inte att avlägsna allt överflödigt lim.


Spackla gipsskivor remsa

Så här spacklar du med pappersremsa: 1. Placera skarvremsan i det våta spacklet. Tryck sedan fast glasfiberremsan i spacklet och spackla därefter en bredare sträng över remsan. Därför skall alla skarvar – även de i hörnen – ha spackelremsa.


Alla fogar skall förstärkas med spackelremsa, även i hörnfogar där eventuella små rörelser tas upp. Ett viktigt led i arbetet: Montering av spackelremsa är ett viktigt led i arbetet med spacklingen av gipsskivor. Så spacklar du din vägg ‒ steg för steg.


Spackla gipsskivor remsa

Innan du börjar spackla din vägg ska du kontrollera att väggen är rengjord från lös puts och att mindre hål har punktspacklas. Därefter kan du rengöra väggen om den är väldigt smutsig. Utöver applicering, torkförutsättningar och efterbehandling är korrekt monterade gipsskivor och underliggande konstruktion avgörande för att det samlade resultatet ska leva upp till förväntningarna. Om en eller flera av de nämnda omständigheterna inte uppfyllts, ökas risken för skador och reklamationer betydligt. Av Rusta kan man köpa billig glasfiberremsa och spackel som hör ihop med denna remsa.


Börja med att spackla en smal sträng över skarven, gör den jämn och se sedan till att den fyller ut håligheterna vid spik- och skruvskallar. Håller inte med dig här riktigt, jag kan inte se någon anledning att spackla innan man remsar, alltså om du menar spackla upp så spackelfalsen fylls? Då blir det ju en liten bula efter man har remsat.


Men du kanske bara menar att spackla själva springan, så remsan får stöd. Det viktiga är att du lägger remsan i spacklet sammtidigt som du brer ut spacklet, då tar remsan upp dragspänningar och förhindrar sprikor. Visst går det att remsa och sen spackla i hörnen.


Så då blev jag ju tvungen att spackla hörnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg